Advocaat bij aandeelhoudersovereenkomsten

Zoekt u een advocaat bij 
Aandeelhouders-
overeenkomsten?

Ik help u daar graag bij. Ik ben gespecialiseerd in complexere verhoudingen met verschillende soorten aandeelhouders zoals oprichters, (niet-)meewerkende aandeelhouders, investeerders, en participerend personeel of management.

Sjors Dobbelaar
Advocaat
Sjors Dobbelaar

De aandeelhoudersovereenkomst, een spel van belangen

Binnen een onderneming zijn er regelmatig conflicterende belangen. Bestuur, oprichters, investeerders, participerend personeel, allemaal hebben ze hun eigen belang en positie binnen het reilen en zeilen van de onderneming. Het doel van de aandeelhoudersovereenkomst is om een onderlinge samenhang te creëeren tussen de verschillende stakeholders. Het zorgt voor balans en dus focus op het gezamenlijke doel: van de onderneming een succes maken!

Wij adviseren over:

  • Toetreding en uittreding
  • Opzetten van structuren
  • Inrichten van governance
  • Good Leaver, Bad Leaver en Early Leaver scenario's
  • Vesting
  • Corporate opportunities
  • Non-concurrentie
  • Conflicten tussen aandeelhouders

Over ons kantoor

De naam zegt het al, Legalloyd Advocaten & Legal Tech combineert klassiek advies met technologie. En nee, dat is geen marketingpraat. Sinds 2009 staat Legalloyd aan de frontlinie van Legal Tech in Nederland en hebben wij doorlopend geinvesteerd in het toegankelijk maken van degelijk juridisch advies, contracten en overeenkomsten. Wij zetten onze technologie in waar mogelijk en geven advies en leveren maatwerk waar noodzakelijk. Onze klanten besparen tot 50% op hun juridische kosten door onze online legal housekeeping services en de informatieuitwisseling tussen advocaat en klant is daardoor optimaal. Meer weten of kennismaken? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Over Sjors Dobbelaar

Ik ben advocaat sinds 2010 en sinds 2015 een van de medeoprichters van Legalloyd. Het is voor mij de sport om het klassieke advocatenwerk te combineren met vooruitstrevende technologie. En ik ben er trots op dat Legalloyd al jaren een van de koplopers is van Nederland. 

Ik adviseer startups, scale-ups en grown-ups. Ik help bij financieringen, ondernemingsstructuren, aandeelhoudersverhoudingen en ook, als het misgaat, met herstructureringen en faillissementen. Ik heb evenveel plezier bij een financieringsronde van een ton en van een paar miljoen. Ik heb een broertje dood aan heilige huisjes en, en dit klinkt misschien gek, maar ik ik geloof niet in "standaard". 

Ik ben mijn loopbaan als advocaat begonnen bij Freshfields, een internationaal opererend kantoor, op de financieringspraktijk. Na bijna 5 jaar lonkte het ondernemerschap en ben ik bij Legalloyd neergestreken. 

Ik heb in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

- Ondernemingsrecht (hoofdrechtsgebied)

- Fusies en overnames

- Bestuurdersaansprakelijkheid

- Vennootschappen

Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Meet the team

Sjors Dobbelaar

Sjors Dobbelaar

Advocaat
Loi Gawel

Loi Gawel

Associate
Ronny Zeilemaker

Ronny Zeilemaker

Advocaat
Wij staan voor je klaar

Wij staan voor je klaar

Advocaten en specialisten
Marthe Hoek

Marthe Hoek

Advocaat
Sayibe Yildiz-Shirbaz

Sayibe Yildiz-Shirbaz

Advocaat
Hilke Schuurmans

Hilke Schuurmans

Stagiaire

Over Legalloyd

Legalloyd biedt klassiek advies én legal automation, volledig geïntegreerd. Geen pak en no-nonsense. Wij zijn tech focused advocaten met inhoud. Voor start-ups, scale-ups & grown-ups.

Advocatuur

Top notch maatwerk en strategisch advies van advocaten en specialisten.

Automation

Contracten, legal housekeeping en alles in je eigen huisstijl.

Efficiënt

Door de combinatie van in-house advocaten en technologie is er geen ruis en realiseren onze klanten een besparing tot 50% op hun juridische kosten.

Ander werk van Sjors