Legalloyd Blog - Personeel aan de ketting. Concurrentiebeding een goed idee?

Personeel aan de ketting. Concurrentiebeding een goed idee?

Ik krijg met regelmaat vragen van ondernemers hoe ze ervoor kunnen zorgen dat hun personeel niet “zomaar” naar een concurrent over kan lopen. Met name jongens en meisjes die handig zijn met nullen en enen zijn zeer gewild en zij worden dan ook te pas en te onpas weggekaapt bij bedrijven om te gaan werken bij een concurrent of om er zelf een op te zetten.

Logisch dus, zou je denken, dat bedrijven deze “assets-on-legs” aan de ketting willen leggen en het zo onaantrekkelijk mogelijk maken voor deze mensen om te vertrekken. Dat kan door in de arbeidsovereenkomst bijvoorbeeld een concurrentiebeding, een relatiebeding of een sollicitatiebeding op te nemen, of gewoon voor de zekerheid allemaal.

Maar mag dat allemaal? En heb je er in de praktijk iets aan?

Dat ligt eraan. Het uitgangspunt van de wetgever is dat iedereen vrij moet zijn om te gaan en staan waar hij wil en dus ook te werken bij wie hij wil. Een concurrentiebeding is daarom voor tijdelijke contracten sinds dit jaar in beginsel verboden. Je moet daarom een hele goede reden hebben om iemand in zijn carrièremogelijkheden te beperken, dit is namelijk een grondrecht.

Dus, onmogelijk? Nee, er zijn omstandigheden waarbij een concurrentiebeding is toegestaan, namelijk als “zwaarwegende bedrijfsbelangen” dit rechtvaardigt.

Dan is dus de vraag: wat is een zwaarwegend bedrijfsbelang?

De werknemer die weggaat moet door gebruik van zijn kennis oneerlijke concurrentie veroorzaken, bijvoorbeeld door:

  • bedrijfsgeheimen mee te nemen,
  • een bepaalde werkwijze mee te nemen, of
  • klanten mee te nemen.

Ook moet deze gedraging directe concurrentie veroorzaken waarmee het andere bedrijf een ongerechtvaardigde voorsprong krijgt.

Let op: een zwaarwegend bedrijfsbelang moet zo precies mogelijk omschreven worden in de arbeidsovereenkomst. Twijfel je of je een concurrentiebeding kan opnemen, neem dan contact met ons op.

Maarrr, het advies dat ik meestal geef: zorg dat je personeel het zo leuk vindt om voor jou te werken dat hij gewoon niet weg wil!

Alle regels voor ondernemers weten?

Schrijf je in en wij houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.