Legalloyd Blog - De goede voornemens van... Bernd Damme - House of Eléonore

De goede voornemens van... Bernd Damme - House of Eléonore

Q: Altijd positief beginnen, wat heb je in 2016 nou uitstekend gedaan - en waarom?
A: Goed testen. Zien welke kanalen werken, hoe we het businessmodel verder optimaliseren en het valideren van een product-market-fit. Zo hebben we een deal met Amazon gesloten, een shop-in-shop met de Bijenkorf geopend en groeien twee andere start-ups waar ik bij betrokken ben: Flex-Appeal en Woov, stevig. 

 

de-goede-voornemens-van-Bernd-Damme


Q: Wat is de grootste les die je in 2016 hebt geleerd? Waarom?
A: Dat je durf moet hebben vooral te breken met de conventies in de industrie waarin je opereert. Om een idee te geven we hadden niet verwacht op voorhand dat juist onze bespoke service (waarbij we unieke juwelen vervaardigen naar wensen van de klant) zo goed zou aanslaan en waarmee we klanten gingen bedienen van Australië, Canada tot Oost-Groningen. Daarnaast sluiten we sterke allianties met de beste partijen in de markt, dat dwingt je om beter en sneller te ontwikkelen en daarmee vergroot je je bereik direct. 

Q: Hoe ga je ervoor zorgen dat 2017 een nóg beter jaar wordt?
A: Door ons te richten op internationale expansie, een groter gedeelte van de supply chain in eigen hand te krijgen (goed voor de kwaliteit, marge) en het schalen van onze bespoke service. Wellicht het meest lastige om te realiseren, maar wel van cruciaal belang is het aannemen van talent het liefst met ervaring en met een internationale achtergrond. Kortom ons omringen met meer goede mensen! 
 

de-goede-voornemens-van-House-of-Eléonore
 

Q: Hoe heb je jezelf en je onderneming op 2017 voorbereid? 
A:  Door sessies met investeerders, team leden en partners maar ook door reizen en creatieve sessies tijdens lange avonden. Los van het ontwerpen van plannen op de tekentafel zit de beste voorbereiding in de praktijk. Zelf op de werkvloer staan in een warenhuis, dat opent je ogen en stelt je in staat je concept direct bij te schaven. 

Q: Als je een miljoen investering zou krijgen, waar zou je dat aan uitgeven en waarom? 
A: Op dit moment zijn we bezig onze Series A te closen, dus een zeer relevant onderwerp ;). Wat we daarmee zouden doen? Het aantal shop-in-shops uitbreiden naar 5 (waarvan 2 in de V.S.), een eigen goudsmid studio opzetten, team uitbreiden vooral op het gebied van operations, business development, technologie en marketing. Maar ook onze verdere introductie in de Verenigde Staten vorm geven. 

Q: Wat wordt dé hype van 2017?
A: Goede vraag. Ik denk dat we het eerste begin zien van een werkelijke omslag van hybride auto’s naar volledig elektrisch rijden. In het kielzog daarvan gaan veel meer duurzame oplossingen volgen zoals de laboratory created diamant, maar de echte doorbraak daarvan verwacht ik in 2018. Kortom van een overgangsfase naar een daadwerkelijk alternatief. De geest is uit de fles en daar kan zelfs Donald Trump en zijn administration weinig tegen beginnen. 


Over: Bernd Damme is oprichter van House of Eléonore en heeft een indrukwekkend CV aan ondernemingen achter zijn naam staan. Met House of Eléonore zet hij het gebruik van "man-made-diamanten" in Nederland op de kaart.  
 

de-goede-voornemens-van-Bernd-Damme

Alle regels voor ondernemers weten?

Schrijf je in en wij houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.