Legalloyd Blog - De goede voornemens van... Willemijn Derks - Amsterdam Redefined

De goede voornemens van... Willemijn Derks - Amsterdam Redefined

Q: Altijd positief beginnen, wat heb je in 2016 nou uitstekend gedaan?
A: In 2016 hebben we de stap genomen om voor ons zelf te beginnen. Van een veilige vaste baan bij een internationale reisorganisatie naar starten aan de keukentafel met een visie op de inkomende reis markt naar Amsterdam. 

We willen de Amsterdamse (zakelijke) reismarkt bestormen vanuit een creatief en eigenzinnige invalshoek. Daarnaast service leveren op een on-Nederlands niveau. Ons uitgangspunt is om onze gasten Amsterdam als een insider te laten beleven. De stad heeft ook zoveel moois te bieden buiten de grachtengordel. We hopen hiermee een positieve bijdrage te leveren aan de toenemende drukte in de stad.
 

De-goede-voornemens-van-Willemijn-Derks
 

Q: Wat is de grootste les die je in 2016 hebt geleerd?
A: ‘The network always wins’. Juist bij het starten van een bedrijf ervaar je weer hoe leuk het is om van je netwerk gebruik te kunnen maken. Het delen van kennis is interessant, maar ook onze eerste klant kwam uit eigen netwerk. 

Wij proberen verbindingen te maken tussen ons netwerk en onze klanten, om samen iets te creëren waar iedereen z’n voordeel uit haalt. We hadden wel voorzien dat je netwerk belangrijk zou zijn maar hoe dit in de praktijk zich heeft voor gedaan is een leuke les geweest.

Q: Hoe ga je ervoor zorgen dat 2017 een nog beter jaar wordt?
A: Aangezien ons bedrijf nog in de kinderschoenen staat kunnen we hopelijk alleen maar groeien. We proberen dat te bereiken door sales trips naar het buitenland te maken om potentiele klanten te bezoeken. Maar ook met het aangaan van partnerships met andere jonge vernieuwende bedrijven in dezelfde branche. 

De stad Amsterdam is booming, niet alleen toeristen maar ook steeds meer bedrijven weten de weg naar Amsterdam te vinden. Bezoekersaantallen stijgen elk jaar en wij zijn overtuigd dat we met onze manier van werken onderscheidend genoeg zijn om in 2017 de groei te maken die we voor ogen hebben. 

 De-goede-voornemens-van-Willemijn-Derks
 

Q: Hoe heb je jezelf en je onderneming op 2017 voorbereid?
A: We hebben dit jaar een kleine groep van mensen uit ons netwerk om ons heen verzameld die meedenken over zowel de creatieve, financiële, juridische als zakelijke kant van ons bedrijf. Als starter heb je nu eenmaal niet direct alle kennis in huis. Wij geloven dat we mede door samenwerking met deze partijen klaar zijn voor 2017.

Q: Als je een miljoen investering zou krijgen, waar zou je dat aan uitgeven en waarom?
A: Vanuit onze interesse en achtergrond zouden we graag de Chinese markt willen betreden. Deze markt vergt tijd en een grote investering om deze goed te kunnen benaderen. Met een miljoen zouden we dan naast Amsterdam Redefined kunnen starten met bijvoorbeeld Paris en London Redefined zodat we de Chinezen de ultieme Europa beleving kunnen bieden. 

Q: Wat wordt de hype van 2017?
A: Een stad beleven als een local. Een trend die al enige tijd in gang is gezet en in 2017 zeker zal doorontwikkelen. Dus niet de massa volgen naar de grote toeristische attracties, maar als een echte insider de 'hidden gems' van een stad ontdekken. Aangezien dit een van onze uitgangspunten is verwachten we in 2017 goed in te kunnen spelen op deze trend.


Over: Willemijn Derks is oprichter van Amsterdam Redefined een high end travel agency. 

De-goede-voornemens-van-amsterdam-redefined

Alle regels voor ondernemers weten?

Schrijf je in en wij houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.