Legalloyd Blog - De goede voornemens van.... Paulien Wesselink - Omybag

De goede voornemens van.... Paulien Wesselink - Omybag

Q: Altijd positief beginnen, wat heb je in 2016 nou uitstekend gedaan?
A: Wij hebben een mooi jaar achter de kiezen. We zijn een project gestart waarbij we onze impact meten in ons producerende land, India. We hebben ons 5 jarig bestaand gevierd deze zomer. We zijn de Scandinavische markt opgegaan. En we hebben de eerste O My Bag Brandstore geopend in Den Haag. 

Q: Wat is de grootste les die je in 2016 hebt geleerd?
A: De aanhouder wint. We proberen al een hele lange tijd met GOTS gecertificeerd katoen te werken, maar dat bleek erg lastig bij onze producenten. Het GOTS label garandeert dat de productie op een duurzame en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Na veel onderzoek en doorzetten is het op de valreep toch gelukt om in de nieuwe collectie met GOTS certified katoen te werken, dat komt enkel omdat onze product manager Jessica Kallenberg dit doel niet heeft losgelaten en net zolang is doorgegaan dat het gelukt is!
 

de-beste-voornemens-van-o-my-bag
 

Q: Hoe ga je ervoor zorgen dat 2017 een nóg beter jaar wordt?
A:  We gaan in 2017 ook een brand store openen in Amsterdam. Dat wordt waarschijnlijk een hoofdkantoor/winkel combinatie.
Zo kunnen we onze klanten het beste bedienen, want er zijn een heleboel klanten in Amsterdam die graag de hele collectie willen bekijken en dat kan niet bij één van onze resellers. Ook is het goed om zelf een winkel te hebben om zo beter onze retail klanten beter te kunnen bedienen. We willen bijvoorbeeld visual merchandising ontwikkelen, wat zorgt voor betere verkoop en uitleg van ons verhaal in andere winkels. Ook gaan we eind februari met het hele team naar India, dan kan de rest ook eindelijk zien waar de tassen gemaakt worden en waarom het zo nuttig is dat we daar produceren. Ons verhaal komt dan pas echt tot leven voor iedereen. Ik denk dat dit voor iedereen het gevoel bij O My Bag en onze de sociale missie versterkt, waardoor we nog meer kunnen betekenen in India!

Q: Hoe heb je jezelf en je onderneming op 2017 voorbereid? 
A: We hebben een strategie voor 2017 ontwikkeld en daarbij behorende doelen en prioriteiten opgesteld. Ook heeft iedere werknemer zijn eigen doelen en daarbij behorende KPIs. Elk kwartaal hebben we een strategie meeting, waarbij we checken of we op schema zijn en wat we moeten aanpassen.
 

de-goede-voornemens-van-Paulien-Wesselink
 

Q: Als je een miljoen investering zou krijgen, waar zou je dat aan uitgeven en waarom? 
A: Dat zou ik voor een groot deel investeren in technische ontwikkelingen. Een mega goeie website met dito backend en communicatie met andere software waar we afhankelijk van zijn. Onze systemen moeten onze toenemende wereldwijde vraag aankunnen. Daarnaast zou ik opnieuw overwegen om te investeren in een productiefaciliteit in India, zodat ik een voorbeeld productiebedrijf kan zijn, waarbij de werkomstandigheden goed zijn, veel vrouwen aan het werk zijn, opleidingen en trainingen verzorgd worden en welke innoverend is op het gebied van duurzame materialen en klimaatneutraliteit. Ook zou ik een graphic designer aannemen, een creatief voor social media, een klantenservice werknemer, een technische designer voor de collecties, en een officemanager. Ook een productmanager in India, die lokaal de productie kan begeleiden, oh, en ik zou een CFO aannemen ;-) !

Daarnaast hoeven we dan eindelijk niet meer zo moeilijk te doen over de lokatie van onze Amsterdam Brand Store. Ik wil het liefst een mooie en grote locatie in het centrum voor ons hoofdkantoor en winkel, maar dat is nu vaak te duur! Dan lanceer ik een prachtige brand store met kantoor op een vette locatie! Wauw, wat een heerlijke vraag dit, ik wil meteen aan de slag! Wie heeft er nog een miljoen liggen?

Q: Wat wordt dé hype van 2017?
A: Oh, geen idee. Vast weer iets met een spel op je telefoon. Mijn jonge broertje is een goeie hype indicator en die is de hele tijd een of ander spel aan t doen, nee niet Pokemon Go. Maar er komt vast iemand met een nog grotere hype aankomend jaar. 

 


Over: Paulien Wesselink is oprichten van Omybag, een social entreprise die ook nog een hele mooie producten maakt en zonder aldus zijzelf "granola-munching, kale juice-chugging, freedom-fighting hippies" te zijn. Love it!

 

de-goede-voornemens-van-Paulien-Wesselink

 

Alle regels voor ondernemers weten?

Schrijf je in en wij houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.