Legalloyd Blog - De goede voornemens van.... Rogier van Genugten - VinylExpress

De goede voornemens van.... Rogier van Genugten - VinylExpress

Q: Altijd positief beginnen, wat heb je in 2016 nou uitstekend gedaan?
A: de juiste investeerders betrekken! Niet alleen mannen met geld, maar vooral ook enorme kennis van de muziekindustrie en top-marketeers in 1. Lekker man. O wacht en mooi wapenfeit voor komend jaar: lancering van een landelijke TV-commercial op TeeVee.

Q: Wat is de grootste les die je in 2016 hebt geleerd?
A: Focus, prio, prio, focus. Er is zoveel ruis! Het is zo makkelijk je met irrelevante zaken bezig te houden, die op je pad komen. Zeker als je in je eentje bent. Dus als je alleen bent: zoek er iemand bij of stel mechanismen in werking zodat je kunt klankborden. Met je investeerders, met mensen die je vertrouwt, maakt niet uit als je maar kunt sparren over de grote zaken en het toelaat als iemand zegt dat je met de verkeerde dingen bezig bent. Dan kun je focus houden. VinylExpress.io is een ingewikkeld IT-project, met een groot team front-enders en back-enders die vaart moeten maken door snel te bouwen en veel te testen. De rest was, in retrospectief, ruis en off-focus.

Q: Hoe ga je ervoor zorgen dat 2017 een nóg beter jaar wordt?
A: De markt doet een groot gedeelte: die groeit 30-40% per jaar en we zitten qua grootte van de markt weer midden jaren tachtig, voor de brede omarming van de CD. Mensen trekken hun platen van zolder, en kopen massaal een stukje nostalgie. Maar wij moeten de rest doen, achterover leunen werkt niet. Ik wil bijvoorbeeld echt graag een team-mate ernaast. Groeihoofd. Of Head of Growth. Die komt er in januari / februari, dan kan ik me meer bezighouden met operations en de cijfers en de nieuwe ronde geld ophalen. 

Q: Hoe heb je jezelf en je onderneming op 2017 voorbereid? 
A: Starten met een frisse lei! Lij? Een frisse start. Op 2 januari wordt de TV-commercial op 10 kanalen gelanceerd, maar daarvoor moet de boodschap in lijn zijn met de website, en mensen moeten aan de hand worden genomen en makkelijk kunnen navigeren naar de plaat die ze al een tijd zoeken. Bijna klaar, maar wel nog even hard doorwerken tussen kerst en Oud en Nieuw! Fijne is dan: het platform werkt, de TV-campagne gaat los en we kunnen full-focus (zonder ruis!) inzetten op groei.

Q: Als je een miljoen investering zou krijgen, waar zou je dat aan uitgeven en waarom? 
A: 'als'?! Focus op het doortesten en opschalen van 2 nieuwe kanalen (Adwords & SEO). Kost centen. En uitbouwen van het team met in-house front-ender(s) en back-ender(s). Meedoen met GrowthTribe in september. De back-end is bijna zover om maximaal op te schalen: we kunnen selecties van onze database maken op basis van behoefte van marktplaatsen en landen. Nog wel een investering nodig om het laatste deel te automatiseren. Ongeveer in mei / juni van 2017 hebben we een injectie nodig, maar vandaar dus dat miljoen.

Q: Wat wordt dé hype van 2017?
A: Dude. Vinyl natuurlijk. Maar serieus. En houten vinyl-kratten om ze in te doen. 
Let maar op. 
Kopen?

Classics op Vinyllexpress

 

 

 

 

 

 Nee maar echt, het is zo vet! De verkoop van nieuwe records, re-issues van oude platen, en ‘used’ pareltjes waar mensen al jaren naar op zoek zijn: ze gaan allemaal gelijk op. En om er uit te gaan met een mooi weetje: de verkoop van 1000 records staat gelijk aan miljoenen streams. Goed nieuws voor artiesten dus!

 


Over: Rogier van Genugten is oprichter van VinylExpress.io, een markplaats voor (tweedehands) vinyl records en vinyl gerelateerde producten. Een enorme groeimarkt: in de UK werd afgelopen week voor het eerst meer vinyl gekocht dan digitale downloads. De database van VinylExpress bestaat inmiddels uit zo'n 3 miljoen titels.

Rogier, the man, the legend

Alle regels voor ondernemers weten?

Schrijf je in en wij houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.