Legalloyd Blog - Power to the Platform? De nieuw Platform-to-Business Regulation uitgelegd

Power to the Platform? De nieuw Platform-to-Business Regulation uitgelegd

Prijsvergelijkers, zoekmachines en online marktplaatsen: het zijn allemaal vormen van ‘onlinetussenhandelsdiensten’ (of, in de volksmond: platforms) die in korte tijd machtige spelers zijn geworden in de platformeconomie. Super handig voor de consument natuurlijk, al die online marktplaatsen, review-tools en rangschikkingen. Het lijkt zo namelijk steeds gemakkelijker voor de consument om een geïnformeerde keuze te maken tussen onderneming X en onderneming Y. Toch kent die platformeconomie ook haar keerzijdes. Zo is het stereotype van de boze consument die een onderneming ‘gijzelt’ met een slechte review om iets gedaan te krijgen onstaan. Ook voor de ondernemer gaat de platformeconomie niet alleen over rozen.

 

De macht van platforms 

Het kan namelijk zijn dat je als ondernemer steeds afhankelijker wordt van platforms voor het aanbieden van je goederen of diensten aan de consument. Als ondernemer wil je zichtbaarheid en vindbaarheid en vaak ontkom je er dan niet aan om je aan te sluiten bij een platform. Een hoge Trustpilot-score wekt vertrouwen een hoge notering in een rangschikking in Google search bepaalt hoe vaak je website wordt bekeken: platforms kunnen het commerciële succes van je onderneming maken of breken. Het is dan ook niet gek dat deze platforms de afgelopen jaren steeds machtiger zijn geworden. Toch is het als ondernemer niet altijd even duidelijk zijn hoe het kan dat onderneming X boven jou in de zoekresultaten komt waardoor jij minder bezoekers binnenhaalt. Vaak is het niet inzichtelijk welke variabelen de ‘rankings’ bepalen en dit kan een ongelijke behandeling in de hand werken. Daar heeft de Europese wetgever nu iets aan gedaan.

 

De Platform-to-Business Regulation 

Om de macht van ‘onlinetussenhandeldiensten’ of platforms in te perken, is daarom de nieuwe Platform-to-Business Regulation in het leven geroepen. De wet is van toepassing als:

  • het platform, als tussenpersoon, een overeenkomst tussen de ondernemer en de consument faciliteert.;
  • zowel de zakelijke ondernemer en de consument in de EU zijn gevestigd;
  • de ondernemer een contract heeft gesloten met het platform.

De Richtlijn bevat onder andere regels over transparante algemene voorwaarden. Ook moeten platforms kunnen verklaren wat de belangrijkste parameters zijn die een rangschikking bepalen én hoe die parameters zich tegenover elkaar verhouden. Op die manier moet het objectief duidelijk zijn voor ondernemers hoe deze een bepaalde rangschikking tot stand komt (en hoe het mogelijk is om te stijgen). Dit betekent overigens niet dat bedrijven niet meer mogen betalen voor een hogere ranking. Platforms hebben nog steeds de vrijheid om dit te bepalen, maar zij moeten wel eerlijk aangeven hoe zwaar zo’n betaling meeweegt. Door deze transparantieverplichting moet het speelveld tussen ondernemers gelijk worden getrokken en worden platforms verplicht om transparant te zijn.

Als ondernemer moet je dus objectief kunnen vaststellen hoe een rangschikking is samengesteld: een kleine stap in de richting van een 'gelijk speelveld' voor ondernemers. Natuurlijk blijft er enige afhankelijkheid naar platforms bestaan, maar het is een duidelijk signaal dat de Europese wetgever de ondernemer wil beschermen. Zelf zijn wij sinds kort afgestapt van het gebruik van Trustpilot. Ondanks een uitstekende score (een dikke 9) vinden wij dat de kwaliteit van onze dienstverlening niet in een enkele score kan worden gevat. Liever laten wij het werk voor ons spreken. 

Alle regels voor ondernemers weten?

Schrijf je in en wij houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.