Aansprakelijkstelling na een arbeidsongeval

Aansprakelijkstelling na een arbeidsongeval

Als u tijdens het werk een ongeluk heeft gehad, is uw werkgever in veel gevallen aansprakelijk voor de schade die u daardoor lijdt. Met deze aansprakelijkstelling kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor de schade die u lijdt door een ongeluk op het werk.

Klik op Lees Meer hieronder voor meer informatie. 

 

Vragen? Neem contact met ons op.

Sjors Dobbelaar

Sjors Dobbelaar

Advocaat

Maak brief

Eenmalig EUR € 19,- ex. btw

Dit is Legalloyd

Wij zijn een tech gedreven onderneming. Wij integreren software echt met advocatuur, als eerste in Nederland. Wij zijn je business partner voor transacties, contracten en strategisch advies.

Tech Focused

Wij begrijpen waar je tegenaan loopt en kunnen je als advocaat beter helpen.

Hoe wij werken

Producten

Onze advocaten werken in hun aanpak met onze in-house gebouwde geautomatiseerde oplossingen.

Bekijk producten

Ervaren

Onze advocaten werkten bij topkantoren, toezichthouders en innovatieve bedrijven.

Team

Zelf doen

Zelf doen geeft controle, controle over kosten, controle over je agenda.
Onze software stelt de vragen die elke advocaat zou moeten vragen, maar dan beter.
Aanpassingen zijn altijd mogelijk, dus perfect op maat voor jouw business.

Doorloop de vragen

in je eigen tempo en in je eigen tijd.

Assistentie

krijg je van onze gekwalificeerde helpdeskjuristen.

Download je contract

in Word als je deze nog verder wilt bewerken of in PDF om direct te tekenen via SignRequest.

Maatwerk

Maatwerk is altijd mogelijk. Het kan je beter passen. Je organisatie kan complex zijn of je hebt simpelweg liever iemand die het van je over neemt. Onze advocaten staan voor je klaar. Wij werken meestal op basis van onze eigen contracten. Wel zo efficiënt.

Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden.

Met deze “aansprakelijkstelling na een bedrijfsongeval” kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor de schade die u lijdt door een ongeluk op het werk. Als u tijdens het werk een ongeluk heeft gehad, is uw werkgever in veel gevallen aansprakelijk voor de schade die u daardoor lijdt. Uw werkgever is waarschijnlijk verzekerd voor de schade die u lijdt. De werkgever is verplicht het ongeluk bij de arbeidsinspectie te melden als het ongeluk letsel, ziekenhuisopname of overlijden als gevolg heeft. Ook in dat geval is het verstandig om de werkgever per brief aansprakelijk te stellen voor de schade.

Welke schade komt dan voor vergoeding in aanmerking? In principe alle schade of kosten die u niet gehad zou hebben als het bedrijfsongeval zich niet had voorgedaan. Bijvoorbeeld de reparatiekosten van uw auto, de reiskosten naar het ziekenhuis of de medische kosten van bijvoorbeeld uw arts of fysiotherapeut. Als u huishoudelijke hulp nodig heeft, omdat u het huishouden door het ongeval zelf niet meer kon doen, kunt u waarschijnlijk ook deze kosten verhalen. Het is daarom ook aan te raden alle bonnetjes en declaraties te bewaren en bij te houden welke onkosten u allemaal maakt.

In de aansprakelijkstelling moeten de feiten staan waaruit blijkt wat er is gebeurd, welke fout(en) de andere persoon heeft gemaakt en welke schade u heeft geleden. Het is niet nodig dat u de totale omvang van uw schade al weet. In de brief kunt u aangeven of de omvang van de schade al bekend is.

Wij raden u aan deze brief met de aangetekende post te versturen. Zo kunt u bewijzen dat u een brief heeft gestuurd en wanneer.

Heeft u schade geleden door een bedrijfsongeval of door een gebeurtenis dat geen bedrijfsongeval is en ook niet in het verkeer is gebeurd? Gebruik dan onze aansprakelijkstelling na een bedrijfsongeval of onze algemene aansprakelijkstelling.

Maak brief

Eenmalig EUR € 19,- ex. btw