Algemene voorwaarden opstellen

Algemene voorwaarden opstellen

Algemene voorwaarden beschrijven in detail wat precies de rechten en verplichtingen van contractspartijen zijn. Algemene voorwaarden zijn altijd een bijlage bij een overeenkomst of offerte. Ze staan ook wel bekend als "de kleine lettertjes". Bij ons kun je verschillende algemene voorwaarden opstellen, steeds afgestemd op jouw product of dienst. Met de algemene voorwaarden van Legalloyd krijg je:
  • Zekerheid:  je voldoet aan (strenge) regelgeving en beperkt je eigen aansprakelijkheid.
  • Begeleiding: onze wizard helpt je verder en via de chat staan onze juristen voor je klaar.
  • Digitale kluis: je contract in Word en PDF, veilig online opgeslagen in je digitale kluis.
Selecteer hiernaast de algemene voorwaarden die op jou van toepassing zijn. Je kunt ook hier verder lezen over de extra eisen waar je met algemene voorwaarden aan moet voldoen.
 
Vragen? Neem contact met ons op.
 

Dit is Legalloyd

Wij zijn een tech gedreven onderneming. Wij integreren software echt met advocatuur, als eerste in Nederland. Wij zijn je business partner voor transacties, contracten en strategisch advies.

Tech Focused

Wij begrijpen waar je tegenaan loopt en kunnen je als advocaat beter helpen.

Hoe wij werken

Producten

Onze advocaten werken in hun aanpak met onze in-house gebouwde geautomatiseerde oplossingen.

Bekijk producten

Ervaren

Onze advocaten werkten bij topkantoren, toezichthouders en innovatieve bedrijven.

Team

Zelf doen

Zelf doen geeft controle, controle over kosten, controle over je agenda.
Onze software stelt de vragen die elke advocaat zou moeten vragen, maar dan beter.
Aanpassingen zijn altijd mogelijk, dus perfect op maat voor jouw business.

Doorloop de vragen

in je eigen tempo en in je eigen tijd.

Assistentie

krijg je van onze gekwalificeerde helpdeskjuristen.

Download je contract

in Word als je deze nog verder wilt bewerken of in PDF om direct te tekenen via SignRequest.

Maatwerk

Maatwerk is altijd mogelijk. Het kan je beter passen. Je organisatie kan complex zijn of je hebt simpelweg liever iemand die het van je over neemt. Onze advocaten staan voor je klaar. Wij werken meestal op basis van onze eigen contracten. Wel zo efficiënt.

Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat is het?

Algemene voorwaarden zijn de "kleine lettertjes" die je vaak bij een overeenkomst aantreft. In de dagelijkse praktijk is het gebruikelijk dat je de hoofdzaken met een klant of leverancier vastlegt in een korte overeenkomst of offerte. Maar waar leg je de gedetailleerde afspraken vast? Daar zijn de algemene voorwaarden geschikt voor. Daarin kun je tot in detail uitwerken hoe betalingen moeten plaatsvinden, wat er gebeurt bij een te late levering, of in hoeverre je aansprakelijk bent voor eventuele schade. De exacte inhoud van je algemene voorwaarden zal afhangen van je eigen wensen en de branche waarin je werkzaam bent.

Meer weten over de verschillende soorten algemene voorwaarden? Lees meer over:

Waarom heb ik het nodig?

Algemene voorwaarden zijn vooral populair omdat ze je in staat stellen om sneller afspraken te maken. Als je algemene voorwaarden hebt, dan kun je de kern van de afspraken in een korte offerte weergeven. Je verwijst in die offerte naar je bijgevoegde algemene voorwaarden, en die zijn daarmee dan automatisch van toepassing. Kortom: het scheelt je tijd en het maakt contracteren makkelijk. Je bent niet verplicht om gebruik te maken van algemene voorwaarden. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om alle afspraken in de "hoofdovereenkomst" vast te leggen. Maar dan worden die overeenkomsten lang, en dat is in de praktijk vaak onwenselijk. 

Andere benamingen

Algemene voorwaarden zijn in de praktijk ook bekend onder termen als "leveranciersvoorwaarden", "algemene leveringsvoorwaarden", "inkoopvoorwaarden" en "algemene bepalingen". 

Belangrijke tips

Algemene voorwaarden opstellen is niet genoeg; het is ook belangrijk dat je deze op de goede manier 'ter hand stelt'. Dat wil zeggen: je moet de contractspartij op de hoogte brengen van de inhoud van je algemene voorwaarden, vóórdat je tot een overeenkomst komt. Je moet daarbij ook verder gaan dan enkel een verwijzing naar je website. We raden je aan om altijd je algemene voorwaarden bij te voegen bij de offerte en om in de offerte zelf te vermelden dat deze van toepassing zijn. In de praktijk gaat dit vaak fout, met als gevolg dat algemene voorwaarden niet van toepassing zijn. Laat daarom altijd even controleren of jij op de juiste wijze aan het 'terhandstellen' bent. Onze juristen doen dit graag voor je. 

Juridische uitleg

Algemene voorwaarden zijn de "kleine lettertjes". Daarmee bestaat het risico dat ondernemers in de praktijk de inhoud van de algemene voorwaarden niet voldoende aandachtig zullen lezen. Om de klant (en vaak: consument) te beschermen, heeft de wetgever heeft veel extra regels gegeven over wat er wel en niet in algemene voorwaarden mag staan. Je mag bijvoorbeeld geen bepalingen in algemene voorwaarden opnemen die "onredelijk bezwarend" zijn. Bijvoorbeeld: je mag in algemene voorwaarden niet 100% je aansprakelijkheid uitsluiten. De wet heeft ook een "zwarte lijst" en een "grijze lijst"; daarin staan veel voorbeelden van bepalingen die sowieso "onredelijk bezwarend" worden geacht.