Algemene voorwaarden online platform

Algemene voorwaarden online platform

Algemene voorwaarden zorgen ervoor dat gebruikers op de hoogte zijn van welke regels voor hen gelden. In deze algemene voorwaarden leg je de regels neer die gelden voor de bezoekers en gebruikers van jouw online platform. Zo kun je ook gebruikers uitsluiten die het platform misbruiken.

 

Maak hiernaast je voorwaarden. 

Vragen? Neem contact met ons op.

Sjors Dobbelaar

Sjors Dobbelaar

Advocaat

Maak Voorwaarden

Eenmalig EUR € 79,- ex. btw

Dit is Legalloyd

Wij zijn een tech gedreven onderneming. Wij integreren software echt met advocatuur, als eerste in Nederland. Wij zijn je business partner voor transacties, contracten en strategisch advies.

Tech Focused

Wij begrijpen waar je tegenaan loopt en kunnen je als advocaat beter helpen.

Hoe wij werken

Producten

Onze advocaten werken in hun aanpak met onze in-house gebouwde geautomatiseerde oplossingen.

Bekijk producten

Ervaren

Onze advocaten werkten bij topkantoren, toezichthouders en innovatieve bedrijven.

Team

Zelf doen

Zelf doen geeft controle, controle over kosten, controle over je agenda.
Onze software stelt de vragen die elke advocaat zou moeten vragen, maar dan beter.
Aanpassingen zijn altijd mogelijk, dus perfect op maat voor jouw business.

Doorloop de vragen

in je eigen tempo en in je eigen tijd.

Assistentie

krijg je van onze gekwalificeerde helpdeskjuristen.

Download je contract

in Word als je deze nog verder wilt bewerken of in PDF om direct te tekenen via SignRequest.

Maatwerk

Maatwerk is altijd mogelijk. Het kan je beter passen. Je organisatie kan complex zijn of je hebt simpelweg liever iemand die het van je over neemt. Onze advocaten staan voor je klaar. Wij werken meestal op basis van onze eigen contracten. Wel zo efficiënt.

Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat is het?

In deze algemene voorwaarden staan de rechten en plichten van de gebruikers van jouw platform. Je kunt hierin bijvoorbeeld vastleggen:

  • wat je platform inhoudt;
  • wat verboden is voor de gebruikers van je platform;
  • of je helpt bij conflicten tussen gebruikers.

Op de pagina met alle algemene voorwaarden vind je meer informatie. 

Waarom heb ik het nodig?

Algemene voorwaarden zorgen ervoor dat gebruikers op de hoogte zijn van welke regels voor hen gelden. Ook zorgt het ervoor dat je gebruikers die de website of app misbruiken, kunt uitsluiten van je platform.

Andere benamingen

  • Gebruikersvoorwaarden online platform;
  • Regels online platform;
  • Gebruiksregels.

Belangrijke tips

Je bent wettelijk verplicht om je gebruikers van tevoren te laten weten dat je algemene voorwaarden gebruikt. Je moet de gebruikers vervolgens ook de kans geven om de voorwaarden te lezen (en ergens op te slaan). Als je de gebruikers van het platform niet duidelijk (genoeg) hebt gemaakt dat de algemene voorwaarden op hen van toepassing zijn, kan de rechter de algemene voorwaarden ongeldig verklaren. Zorg er dus altijd voor dat gebruikers de algemene voorwaarden gemakkelijk kunnen vinden. Meer regels over de algemene voorwaarden.

Een online platform brengt gebruikers, zoals verkopers en kopers, verhuurders en huurders, bij elkaar. Deze algemene voorwaarden sluiten de eigenaar van het platform dan ook uit van (de meeste gevallen van) aansprakelijkheid, omdat het platform geen partij is bij de overeenkomst. Ben je wel een partij bij de overeenkomst, zie dan onze andere algemene voorwaarden.

Juridische uitleg

Algemene voorwaarden zijn in veel situaties een aanvulling op een overeenkomst. Bij een online platform ligt dit iets anders, omdat gebruikers van een online platform niet altijd onder een echte overeenkomst vallen. Toch is het fijn om de regels waaraan gebruikers zich moeten houden en gehouden kunnen worden op papier te hebben. Op deze manier kun je 'gewoon' gebruik beter afdwingen dan wanneer de regels voor gebruikers niet op de site staan.

Let wel op: je kunt deze voorwaarden alleen gebruiken wanneer je écht een online platform hebt en geen webshop. Een van onze advocaten heeft hierover een interessant artikel geschreven wat je hier terug kunt vinden.

Overigens: je kunt ook verplicht zijn om een privacy policy op de website te hebben. Heb je deze nog niet? Dan is het raadzaam om deze op te stellen. Je kunt bij ons ook eenvoudig een privacy policy opstellen.

Maak Voorwaarden

Eenmalig EUR € 79,- ex. btw

Gerelateerd

Algemene voorwaarden webshop

Bootcamp: Online Platform