Algemene voorwaarden online platform

Algemene voorwaarden online platform

Algemene voorwaarden zorgen ervoor dat gebruikers op de hoogte zijn van welke regels voor hen gelden. In deze algemene voorwaarden leg je de regels neer die gelden voor de bezoekers en gebruikers van jouw online platform. Zo kun je ook gebruikers uitsluiten die het platform misbruiken.

Maak hiernaast je voorwaarden. 

Vragen? Neem contact met ons op.


Lees meer

  • Opgesteld door advocaten
  • Maak je contract op maat
  • Onze helpdesk staat voor je klaar

Heeft u vragen? Bel ons!
020 303 20 24

In 3 stappen een contract maken.

Beantwoord de vragen


Reken je contract af


Ontvang direct je contract

  • of


Bekijk preview

De advocaat achter dit contract

Mr. Sjors Dobbelaar

Wat is het?

In deze algemene voorwaarden staan de rechten en plichten van de gebruikers van jouw platform. Je kunt hierin bijvoorbeeld vastleggen:

  • wat je platform inhoudt;
  • wat verboden is voor de gebruikers van je platform;
  • of je helpt bij conflicten tussen gebruikers.

Op de pagina met alle algemene voorwaarden vind je meer informatie. 

Waarom heb ik het nodig?

Algemene voorwaarden zorgen ervoor dat gebruikers op de hoogte zijn van welke regels voor hen gelden. Ook zorgt het ervoor dat je gebruikers die de website of app misbruiken, kunt uitsluiten van je platform.

Andere benamingen

  • Gebruikersvoorwaarden online platform;
  • Regels online platform;
  • Gebruiksregels.

Belangrijke tips

Je bent wettelijk verplicht om je gebruikers van tevoren te laten weten dat je algemene voorwaarden gebruikt. Je moet de gebruikers vervolgens ook de kans geven om de voorwaarden te lezen (en ergens op te slaan). Als je de gebruikers van het platform niet duidelijk (genoeg) hebt gemaatk dat de algemene voorwaarden op hen van toepassing zijn, kan de rechter de algemene voorwaarden ongeldig verklaren. Zorg er dus altijd voor dat gebruikers de algemene voorwaarden gemakkelijk kunnen vinden. Meer regels over de algemene voorwaarden.

Een online platform brengt gebruikers, zoals verkopers en kopers, verhuurders en huurders, bij elkaar. Deze algemene voorwaarden sluiten de eigenaar van het platform dan ook uit van (de meeste gevallen van) aansprakelijkheid, omdat het platform geen partij is bij de overeenkomst. Ben je wel een partij bij de overeenkomst, zie dan onze andere algemene voorwaarden.

Juridische uitleg

Algemene voorwaarden zijn in veel situaties een aanvulling op een overeenkomst. Bij een online platform ligt dit iets anders, omdat gebruikers van een online platform niet altijd onder een echte overeenkomst vallen. Toch is het fijn om de regels waaraan gebruikers zich moeten houden en gehouden kunnen worden op papier te hebben. Op deze manier kun je 'gewoon' gebruik beter afdwingen dan wanneer de regels voor gebruikers niet op de site staan.

Let wel op: je kunt deze voorwaarden alleen gebruiken wanneer je écht een online platform hebt en geen webshop. Een van onze advocaten heeft hierover een interessant artikel geschreven wat je hier terug kunt vinden.

Overigens: je kunt ook verplicht zijn om een privacy policy op de website te hebben. Heb je deze nog niet? Dan is het raadzaam om deze op te stellen. Je kunt bij ons ook eenvoudig een privacy policy opstellen.

Gerelateerd