{{messages[0][0]}}

Bezwaarschrift parkeerboete

Met dit bezwaarscrift kun je opkomen tegen een parkeerboete die je hebt gekregen. Om tegen een parkeerboete te protesteren, moet je namelijk schriftelijk bezwaar maken. Met dit bezwaarschrift zorg je dat je aan de eisen voldoet.

 

Begin hiernaast met het maken van je eigen bezwaarschrift. 

Vragen? Neem contact met ons op.


Lees meer

 • Opgesteld door advocaten
 • Maak je contract op maat
 • Onze helpdesk staat voor je klaar

Heeft u vragen? Bel ons!
020 303 20 24

In 3 stappen een contract maken.

Beantwoord de vragen


Reken je contract af


Ontvang direct je contract

 • of


Bekijk preview

De advocaat achter dit contract

Mr. Sjors Dobbelaar

Wat is het?

Met een bezwaarschrift maakt je bezwaar tegen een "besluit". In dit geval tegen een parkeerboete. In een bezwaarschrift staan bijvoorbeeld:

 • je eigen gegevens;
 • de reden van bezwaar;
 • tegen welk "besluit" je bezwaar maakt.

Waarom heb ik het nodig?

Om tegen een parkeerboete te protesteren, moet je schriftelijk bezwaar maken. Een belletje is daarbij niet genoeg. Zo'n bezwaarschrift moet ook aan allerlei vereisten voldoen, wat betreft de inhoud. Onze wizard zorgt ervoor dat belangrijke details ook daadwerkelijk in het bezwaarschrift komen te staan.

Mocht je het uiteindelijk zo oneens zijn met de boete, kun je naar de rechter. Maar... de rechter neemt de zaak alleen in behandeling als je bezwaar hebt gemaakt.

Andere benamingen

 • Brief voor bezwaar;
 • Bezwaarbrief;
 • Bezwaar maken.

Belangrijke tips

Let op de termijn!

Voor "bezwaar maken" gelden hele strenge termijnen. Je bezwaar moet namelijk binnen 6 weken nadat je de boete hebt ontvangen, bij het goede adres aangekomen zijn. Is je bezwaar ook maar één dag te laat? Dan wordt het bezwaarschrift niet eens in behandeling genomen.

Vergeet de bijlagen niet!

Omdat je met een bezwaarschrift eigenlijk zegt dat "ze" ongelijk hebben, is het belangrijk dat je ook duidelijk maakt waarom dat zo is. Dit kun je vervolgens alleen maar doen door je argumenten te ondersteunen met bewijzen. Daarom is het belangrijk dat je je bewijs meestuurt als bijlage.

Juridische uitleg

Bepaalde overheidsorganen nemen besluiten en beschikkingen. Een parkeerboete is zo'n beschikking. De regelgeving rondom besluiten en beschikkingen (het bestuursrecht) is behoorlijk uitvoerig. In het bestuursrecht wordt ook bepaald dat tegen beschikkingen alleen bezwaar open staat. En dat bezwaar moet schriftelijk. En op tijd. Dien je niet op tijd een scriftelijk bezwaar in? Dan houdt het daarna op en is de boete gewoon 'geldig'.

Als je wel een bezwaar indient, kunnen er twee dingen gebeuren:

 1. je krijgt een reactie waarin aangegeven wordt dat je bezwaarschrift niet voldoende is; of
 2. je krijgt een afwijzing op je bezwaarschrift.

In de eerste situatie krijg je een nieuwe termijn toegewezen waarbinnen je je bezwaar verder moet onderbouwen of de missende onderdelen moet 'repareren'. In de tweede situatie kun je alleen nog maar verder in 'opstand' komen door naar de rechter te gaan, dat heet 'in beroep gaan'. Dit moet je overigens niet verwarren met 'in hoger beroep' gaan.

Gerelateerd