Geheimhoudingsverklaring bij bedrijfsovername

Geheimhoudingsverklaring bij bedrijfsovername

Met een geheimhoudingsverklaring bij bedrijfsovername kun je een geheimhoudingsplicht opleggen aan de potentiële koper van een bedrijf. Een geheimhoudingsverklaring verplicht de potentiële verkoper en koper om vertrouwelijke informatie niet openbaar te maken.

 

Start hiernaast met het maken van je contract. 

Vragen? Neem contact met ons op. 

Sjors Dobbelaar

Sjors Dobbelaar

Advocaat

Maak Contract

Eenmalig EUR € 49,- ex. btw

Dit is Legalloyd

Wij zijn een tech gedreven onderneming. Wij integreren software echt met advocatuur, als eerste in Nederland. Wij zijn je business partner voor transacties, contracten en strategisch advies.

Tech Focused

Wij begrijpen waar je tegenaan loopt en kunnen je als advocaat beter helpen.

Hoe wij werken

Producten

Onze advocaten werken in hun aanpak met onze in-house gebouwde geautomatiseerde oplossingen.

Bekijk producten

Ervaren

Onze advocaten werkten bij topkantoren, toezichthouders en innovatieve bedrijven.

Team

Zelf doen

Zelf doen geeft controle, controle over kosten, controle over je agenda.
Onze software stelt de vragen die elke advocaat zou moeten vragen, maar dan beter.
Aanpassingen zijn altijd mogelijk, dus perfect op maat voor jouw business.

Doorloop de vragen

in je eigen tempo en in je eigen tijd.

Assistentie

krijg je van onze gekwalificeerde helpdeskjuristen.

Download je contract

in Word als je deze nog verder wilt bewerken of in PDF om direct te tekenen via SignRequest.

Maatwerk

Maatwerk is altijd mogelijk. Het kan je beter passen. Je organisatie kan complex zijn of je hebt simpelweg liever iemand die het van je over neemt. Onze advocaten staan voor je klaar. Wij werken meestal op basis van onze eigen contracten. Wel zo efficiënt.

Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat is het?

Tijdens onderhandelingen bij een bedrijfsovername wordt veel vertrouwelijke informatie gedeeld tussen partijen. Deze informatie moet goed beschermd worden, zoals klantinformatie, omzet en winstinformatie en productieprocessen. Hiervoor gebruik je de geheimhoudingsverklaring bij bedrijfsovername. De vertrouwelijke informatie mag alleen gebruikt worden om de mogelijkheden van een bedrijfsovername te bekijken. Het beschermt de verkoper van een bedrijf tegen misbruik van zijn vertrouwelijke bedrijfsinformatie.

Let op! De potentiële koper moet deze geheimhoudingsplicht ook opleggen aan zijn personeel en adviseurs die bij het overnameproces betrokken zijn.

Waarom heb ik het nodig?

Als koper en verkoper kijken jullie "in elkaars boeken". Deze geheimhoudingsverklaring geeft jullie een geheimhoudingsplicht. Het beschermt de verkoper tegen misbruik van zijn vertrouwelijke bedrijfsinformatie. Daarnaast wordt ook de potentiële koper beschermd door deze geheimhoudingsverklaring, omdat de verkoper nu niet zomaar de prijs kan verhogen.

Andere benamingen

  • Geheimhoudingsbeding
  • NDA (non-disclosure agreement)

Belangrijke tips

Sluit op tijd een geheimhoudingsverklaring af bij een bedrijfsovername. Anders kan een concurrent er met waardevolle informatie vandoor gaan.

Juridische uitleg

Bij het sluiten van een geheimhoudingsovereenkomst staan er twee belangen tegenover elkaar. De overnemende partij wilt graag een beeld vormen van het bedrijf dat hij graag wilt overnemen, waarbij hij nadere inzage zal wensen in vertrouwelijke gegevens van het over te nemen bedrijf. Mede aan de hand daarvan kan hij bepalen welke prijs hij zou betalen voor het bedrijf. Daarentegen heb je ook nog het belang van de over te nemen partij. Hij wilt niet dat de overnemende partij, mocht de overname niet tot stand komen, zijn belangen schaadt met de inzage die hij heeft in de vertrouwelijke bedrijfsgegevens. De overnemende partij mag geen economisch voordeel verwerven met deze gegevens.

De strekking van de geheimhoudingsverplichting is om gevoelige bedrijfsinformatie te beschermen die anders schade zou veroorzaken als deze buiten het bedrijf bekend gemaakt wordt.

Op de pagina met alle geheimhoudingsverklaringen vind je meer informatie.

Maak Contract

Eenmalig EUR € 49,- ex. btw

Gerelateerd

Geheimhoudingsverklaring bij tweezijdige informatieverschaffing

Geheimhoudingsverklaring