Geheimhoudingsverklaring bij éénzijdige informatieverschaffing

Geheimhoudingsverklaring bij éénzijdige informatieverschaffing

Met een geheimhoudingsverklaring bij eenzijdige informatieverstrekking kun je vastleggen dat een partij een geheimhoudingsplicht heeft. Je spreek af welke informatie geheim is, voor welk doel de informatie wordt verstrekt en wat de partij die geheime informatie ontvangt wel en niet mag doen. 

 

Maak hiernaast je overeenkomst. 

Vragen? Neem contact met ons op.

Sjors Dobbelaar

Sjors Dobbelaar

Advocaat

Maak Contract

Eenmalig EUR € 49,- ex. btw

Dit is Legalloyd

Wij zijn een tech gedreven onderneming. Wij integreren software echt met advocatuur, als eerste in Nederland. Wij zijn je business partner voor transacties, contracten en strategisch advies.

Tech Focused

Wij begrijpen waar je tegenaan loopt en kunnen je als advocaat beter helpen.

Hoe wij werken

Producten

Onze advocaten werken in hun aanpak met onze in-house gebouwde geautomatiseerde oplossingen.

Bekijk producten

Ervaren

Onze advocaten werkten bij topkantoren, toezichthouders en innovatieve bedrijven.

Team

Zelf doen

Zelf doen geeft controle, controle over kosten, controle over je agenda.
Onze software stelt de vragen die elke advocaat zou moeten vragen, maar dan beter.
Aanpassingen zijn altijd mogelijk, dus perfect op maat voor jouw business.

Doorloop de vragen

in je eigen tempo en in je eigen tijd.

Assistentie

krijg je van onze gekwalificeerde helpdeskjuristen.

Download je contract

in Word als je deze nog verder wilt bewerken of in PDF om direct te tekenen via SignRequest.

Maatwerk

Maatwerk is altijd mogelijk. Het kan je beter passen. Je organisatie kan complex zijn of je hebt simpelweg liever iemand die het van je over neemt. Onze advocaten staan voor je klaar. Wij werken meestal op basis van onze eigen contracten. Wel zo efficiënt.

Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat is het?

Bij een geheimhoudingsverklaring spreek je met een andere partij af onder welke voorwaarden jullie geheime informatie kunnen uitwisselen. Zo spreken jullie af welke informatie geheim is, voor welk doel de informatie wordt verstrekt en wat de partij die geheime informatie ontvangt wel en niet mag doen.

Op de pagina met alle geheimhoudingsverklaringen vind je meer informatie.

Waarom heb ik het nodig?

Bij deze geheimhoudingsverklaring is alleen informatie van de ene partij geheim, en die van de andere partij niet. Dit betekent vaak dat de partij die de vertrouwelijke informatie ontvangt een geheimhoudingsplicht heeft. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij bedrijven die alleen vertrouwelijke informatie verstrekken en geen relevante of vertrouwelijke informatie van de andere partij krijgen.

Andere benamingen

  • Eenzijdige geheimhoudingsovereenkomst;
  • one sided non-disclosure agreement;
  • (eenzijdige) NDA.

Belangrijke tips

Tweezijdige informatieverstrekking

Wil je dat beide partijen elkaars vertrouwelijke informatie geheimhouden? Dan kun je beter een geheimhoudingsverklaring bij tweezijdige informatieverstrekking opstellen.

Wees specifiek!

Zorg dat je in de geheimhoudingsovereenkomst voldoende specifiek bent over het onderwerp dat geheim moet blijven. In praktijk komt het wel eens voor dat partijen - grof gezegd - alles geheim moeten houden. Een rechter zal dan oordelen dat de geheimhoudingsverklaring te breed is opgesteld, waardoor hij moeilijk kan bepalen welke informatie met name geheim moest blijven.

Voorbereidende fase

Deze overeenkomst is bedoeld voor tijdens de voorbereidende fase van bepaalde andere overeenkomsten. Het is normaal om een bepaling op te nemen in overeenkomsten dat vertrouwelijke informatie geheimgehouden moet worden en daarom is het (vaak) niet nodig om een aparte overeenkomst daarvoor op te stellen. Tijdens onderhandelingen kan het gebeuren dat er bedrijfsgevoelige informatie op tafel komt te liggen, waarvan één van de partijen niet wil dat deze naar buiten gebracht wordt. Daar is deze overeenkomst voor bedoeld.

Wil je toch een geheimhoudingsverklaring, maar heb je al een overeenkomst met degene die bepaalde zaken geheim moet houden? Dan is deze overeenkomst ook geschikt, maar zullen er nog wat aanpassingen aan gedaan moeten worden.

Juridische uitleg

Op de pagina met alle geheimhoudingsverklaringen vind je meer informatie.

Maak Contract

Eenmalig EUR € 49,- ex. btw

Gerelateerd

Geheimhoudingsverklaring bij tweezijdige informatieverschaffing

Geheimhoudingsverklaring