Intentieverklaring tot oprichting BV

Intentieverklaring tot oprichting BV

Met deze intentieverklaring tot oprichting BV spreken twee of meer partijen de intentie uit om samen een BV op te richten. Deze verklaring wordt ook wel een "founder agreement" genoemd. Partijen willen een bedrijf starten en doen dit eerst informeel om te kijken of het werkt. Met onze intentie verklaring BV krijg je:

  • Zekerheid: een goede overeenkomst is van grote waarde om vanaf het eerste moment de verhoudingen tussen toekomstige aandeelhouders goed te regelen.
  • Begeleiding: onze wizard helpt je verder en via de chat staan onze juristen voor je klaar.
  • Digitale kluis: je contract in Word en PDF, veilig online opgeslagen in je digitale kluis.

Maak hiernaast je contract. Of lees meer over de intentieverklaring BV.

Vragen? Neem contact met ons op.


Lees meer

  • Opgesteld door advocaten
  • Maak je contract op maat
  • Onze helpdesk staat voor je klaar

Heeft u vragen? Bel ons!
020 303 20 24

In 3 stappen een contract maken.

Beantwoord de vragen


Reken je contract af


Ontvang direct je contract

  • of


Bekijk preview

Wat is het?

Met deze "intentieverklaring tot oprichting BV" spreken partijen de intentie uit om samen een BV op te richten. De intentieverklaring dient als officiële verklaring dat je met elkaar in onderhandeling bent. In dit contract kom je alvast overeen wat jullie beiden in de BV inbrengen en beloof je elkaars vertrouwelijke informatie geheim te houden. Partijen kunnen in het contract ook elkaar exclusiviteit toezeggen. In dat geval onderhandelen partijen niet met anderen over de oprichting van een BV zolang de intentieverklaring loopt.

Waarom heb ik het nodig?

Een onderneming starten met nieuwe vennoten doe je niet zomaar. Maar vaak wil je wel meteen van start om te kijken waar het toe kan leiden. Met deze verklaring kan je een voorlopige samenwerking wat formeler maken zonder dat daar al te veel kosten aan zijn verbonden. Het voordeel is dat er tussen de "founders" direct goede afspraken gemaakt kunnen worden.

Andere benamingen

  • Founder overeenkomst,
  • Founder agreement.

Belangrijke tips

Een BV beperkt je aansprakelijkheid. Anders dan bij een éénmanszaak of VOF ben je bij een BV in beginsel niet aansprakelijk voor de schulden van het bedrijf.

Let op: uiteindelijk moeten partijen nog wel naar een notaris om de BV op te richten. Wij kunnen je helpen aan een notaris in Amsterdam. Lees hier meer over de akte van oprichting (en je kunt 'm ook meteen opstellen).

Juridische uitleg

 

Gerelateerd