Koopovereenkomst boot

Koopovereenkomst boot

Met de koopovereenkomst voor een boot of ander vaartuig kun je de verkoopafspraken van een vaartuig vastleggen. Je maakt bijvoorbeeld afspraken over de prijs, aflevering en eventuele toebehoren van de boot.

 

Maak hiernaast je contract. 

Vragen? Neem contact met ons op.

 


Lees meer

  • Opgesteld door advocaten
  • Maak je contract op maat
  • Onze helpdesk staat voor je klaar

Heeft u vragen? Bel ons!
020 303 20 24

In 3 stappen een contract maken.

Beantwoord de vragen


Reken je contract af


Ontvang direct je contract

  • of


Bekijk preview

De advocaat achter dit contract

Mr. Sjors Dobbelaar

Wat is het?

Met de koopovereenkomst voor een boot regel je alle belangrijke afspraken omtrent de (ver)koop van een vaartuig, bijvoorbeeld:

  • de prijs;
  • de aflevering van boot;
  • een eventuele lijst met accessoires en toebehoren van het vaartuig.

Waarom heb ik het nodig?

Wil je een boot of ander vaartuig (ver)kopen? Dan raden we je aan dit goed vast te leggen. Bij een mondelinge overeenkomst is het later moeilijk te bewijzen dat er bepaalde afspraken zijn gemaakt. 

Andere benamingen

Koopcontract vaartuig.

Belangrijke tips

Is het vaartuig ingeschreven in het kadaster?

Dan moet je de koop bij een notaris regelen. 

Als koper heb je een onderzoeksplicht. 

Als verkoper ben je verplicht om gebreken aan de boot te melden, maar als koper ben jij wettelijk verplicht de staat van de boot te onderzoeken. Denk aan het maken van een proefvaart of een conditiekeuring. 

Juridische uitleg

Je kunt deze overeenkomst gebruiken als de verkoper een natuurlijk persoon is. De koper kan zowel een onderneming als een natuurlijk persoon zijn.

Let op! Deze koopovereenkomst is niet geschikt voor de (ver)koop van een vaartuig tussen een onderneming als verkoper en een consument als koper (dat wil zeggen: tussen een verkoper die handelt vanuit zijn beroeps- of bedrijfsactiviteit en een natuurlijk persoon die als koper buiten zijn beroeps- of bedrijfsactiviteit handelt). Ben je op zoek naar een overeenkomst voor dit geval? Neem dan contact met ons op

Gerelateerd