Ontslagbrief (werkgever)

Ontslagbrief (werkgever)

Met deze ontslagbrief kun je als werkgever het ontslag van je werknemer bevestigen, als je hiervoor toestemming hebt gekregen van het UWV.  

 

Maak hiernaast je brief. 

Vragen? Neem contact met ons op.

Sjors Dobbelaar

Sjors Dobbelaar

Advocaat

Maak brief

Eenmalig EUR € 19,- ex. btw

Dit is Legalloyd

Wij zijn een tech gedreven onderneming. Wij integreren software echt met advocatuur, als eerste in Nederland. Wij zijn je business partner voor transacties, contracten en strategisch advies.

Tech Focused

Wij begrijpen waar je tegenaan loopt en kunnen je als advocaat beter helpen.

Hoe wij werken

Producten

Onze advocaten werken in hun aanpak met onze in-house gebouwde geautomatiseerde oplossingen.

Bekijk producten

Ervaren

Onze advocaten werkten bij topkantoren, toezichthouders en innovatieve bedrijven.

Team

Zelf doen

Zelf doen geeft controle, controle over kosten, controle over je agenda.
Onze software stelt de vragen die elke advocaat zou moeten vragen, maar dan beter.
Aanpassingen zijn altijd mogelijk, dus perfect op maat voor jouw business.

Doorloop de vragen

in je eigen tempo en in je eigen tijd.

Assistentie

krijg je van onze gekwalificeerde helpdeskjuristen.

Download je contract

in Word als je deze nog verder wilt bewerken of in PDF om direct te tekenen via SignRequest.

Maatwerk

Maatwerk is altijd mogelijk. Het kan je beter passen. Je organisatie kan complex zijn of je hebt simpelweg liever iemand die het van je over neemt. Onze advocaten staan voor je klaar. Wij werken meestal op basis van onze eigen contracten. Wel zo efficiënt.

Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat is het?

Als werkgever mag je jouw werknemer niet zomaar ontslaan. Het is alleen toegestaan om de werknemer te ontslaan vanwege bedrijfseconomische redenen of wegens langdurige arbeidsongeschiktheid. Als je de werknemer om een van deze twee redenen wilt ontslaan, heb je toestemming van het UWV nodig. Als je deze toestemming hebt kun je deze ontslagbrief gebruiken.

Waarom heb ik het nodig?

De ontslagbrief is de formele bevestiging van een ontslag. In de ontslagbrief moet een aantal gegevens staan om rechtsgeldig te zijn. Dat is vooral van belang als je met een conflict uit elkaar gaat.

Belangrijke tips

In een aantal gevallen is een vergunning van het UWV niet vereist. Voorbeelden hiervan zijn beëindiging van de arbeidsovereenkomst in de proeftijd of als je de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd niet verlengt. Bij ontslag om een van deze twee redenen, kun je deze brief ook gebruiken.

Als jouw werknemer bij het ontslag vraagt om een getuigschrift, ben je verplicht deze te geven. Het getuigschrift kun je ook via ons opstellen. Wil je als werknemer een ontslagbrief opstellen? Kies dan voor onze ontslagbrief voor werknemers.

In sommige situaties is het beter om een vaststellingsovereenkomst af te sluiten.

Juridische uitleg

Proeftijd
Tijdens de proeftijd kan de werkgever de arbeidsovereenkomst op elk moment opzeggen, dit kan ook al voordat de arbeidsovereenkomst is ingegaan. Als de werknemer daar om vraagt, ben je wel verplicht de reden van het ontslag te geven. Als je deze brief gebruikt voor het ontslag na het eindigen van de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, moet je de werknemer een maand voor het einde van de overeenkomst laten weten dat je de overeenkomst niet zult verlengen. Doe je dit niet, of te laat, dan moet je maximaal een maand loon doorbetalen.

Andere reden
Het kan ook zijn dat je de werkgever om een andere reden ontslaat. Bijvoorbeeld vanwege een conflict met de werknemer of wanneer je als werkgever vindt dat een werknemer zijn werk niet meer goed doet. In die situatie gaat het ontslag via de kantonrechter. In dat geval kun je deze brief niet gebruiken. Je kunt deze brief ook niet gebruiken voor de uitzonderlijke gevallen waarvoor je geen ontslagvergunning van het UWV nodig hebt en je ook geen toestemming nodig hebt van de kantonrechter.

Maak brief

Eenmalig EUR € 19,- ex. btw

Gerelateerd

Ontslagbrief (werknemer)

Aanzegbrief arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd