Opdrachtbevestiging

Opdrachtbevestiging

Met een opdrachtbevestiging kun je eerder gemaakte (mondelinge) afspraken vastleggen. Deze overeenkomst kan zowel worden gebruikt door opdrachtnemer als opdrachtgever. Beiden zijn namelijk gebaat bij duidelijke afspraken. Deze opdrachtbevestiging is ook een goede aanvulling op een freelance overeenkomst. Het is een document waarin beknopt wordt aangegeven wat de opdracht is, en waarin vaak wordt verwezen naar de algemene voorwaarden. In tegenstelling tot de freelance overeenkomst is het geen uitgebreid contract waarin zaken als aansprakelijkheid staan opgenomen.

 

Maak hiernaast je contract.

Vragen? Neem contact met ons op.


Lees meer

  • Opgesteld door advocaten
  • Maak je contract op maat
  • Onze helpdesk staat voor je klaar

Heeft u vragen? Bel ons!
020 303 20 24

In 3 stappen een contract maken.

Beantwoord de vragen


Reken je contract af


Ontvang direct je contract

  • of


Bekijk preview

De advocaat achter dit contract

Mr. Sjors Dobbelaar

Wat is het?

Met deze opdrachtbevestiging kun je gemaakte (mondelinge) afspraken tussen een opdrachtgever en opdrachtnemer schriftelijk vastleggen.

Waarom heb ik het nodig?

Je neemt twijfel weg over de vraag of een overeenkomst tot stand is gekomen. Ook kun je duidelijk vastleggen wat partijen van elkaar mogen verwachten. 

Een opdrachtbevestiging is wettelijk gezien niet verplicht: mondelinge afspraken leiden ook tot een rechtsgeldige overeenkomst. Een opdrachtbevestiging geeft echter bewijs bij eventuele geschillen, terwijl bewijs van een mondelinge afpsraak lastig is.

In de opdrachtbevestiging komt in ieder geval te staan wie als opdrachtnemer en opdrachtgever zullen optreden, wat de opdracht inhoudt en wat de vergoeding daarvoor zal zijn. Ook zal uit de opdrachtbevestiging volgen wanneer de opdracht begint en wanneer deze eindigt.

Andere benamingen

Belangrijke tips

Een opdrachtbevestiging kan een goede aanvulling zijn op een freelance overeenkomst. Zeker als de freelanceovereenkomst een raamwerkovereenkomst is waarbinnen steeds opnieuw opdrachten worden gegeven is de opdrachtbevestiging een essentiële aanvulling.

Juridische uitleg

-

Gerelateerd