{{messages[0][0]}}

Privacy policy (AVG)

Er gaat binnenkort nieuwe privacywetgeving van kracht. En dat betekent ook: er is een nieuwe privacy policy nodig! Met deze vernieuwde privacy policy informeer je je bezoekers en klanten op de juiste manier over hoe je met hun persoonlijke gegevens omgaat.

Bijna ieder bedrijf verzamelt persoonsgegevens. Bijna alles wat je met die gegevens doet (zoals opslaan, sorteren of gebruiken) wordt ‘verwerken’ genoemd. En als verwerker van persoonsgegevens ben je verplicht om aan je klanten te laten weten wat je met welke gegevens doet. Dit doe je in een privacy policy. Er staan hoge boetes op overtredingen, ook voor kleine bedrijven.

Stel hiernaast je eigen privacy policy op. Of klik op 'lees meer' voor meer informatie over de privacy policy.
Wil je meer informatie over de Algemene verordening gegevensbescherming die vanaf 25 mei 2018 de Wet bescherming persoonsgegevens vervangt, klik dan hier.

Vragen? Neem contact met ons op.

 

Ben je op zoek naar een privacy policy in het Engels? Klik dan hier.


Lees meer

  • Opgesteld door advocaten
  • Maak je contract op maat
  • Onze helpdesk staat voor je klaar

Heeft u vragen? Bel ons!
020 303 20 24

In 3 stappen een contract maken.

Beantwoord de vragen


Reken je contract af


Ontvang direct je contract

  • of


Bekijk preview

De advocaat achter dit contract

Mr. Sjors Dobbelaar

Wat is het?

Een privacy policy is een document waarin je aan je bezoekers (of in het geval van een webshop: klanten) uitlegt welke persoonsgegevens je verzamelt en wat je daarmee doet. Persoonsgegevens zijn alle gegevens waarmee je een persoon kan identificeren. Denk dus niet alleen aan een naam, maar ook aan iemands e-mailadres, telefoonnummer en IP-adres.

In de privacy policy leg je bijvoorbeeld uit:

  • Welke persoonsgegevens je verzamelt;
  • Wat je met die gegevens doet; en
  • Hoe je de persoonsgegevens beveiligt.

Waarom heb ik het nodig?

De nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt meer eisen aan het informeren van je gebruikers en klanten. Met deze vernieuwde privacy policy voldoe je aan je informatieplicht en in het gebruikers en klanten duidelijk wat je met hun gegevens doet.

Bijna iedere ieder bedrijf verzamelt persoonsgegevens. Bijna alles wat je met die gegevens doet (zoals opslaan, sorteren of gebruiken) wordt ‘verwerken’ genoemd. En als verwerker van persoonsgegevens ben je verplicht om aan je klanten te laten weten wat je met welke gegevens doet. Dit doe je in een privacy policy.

Andere benamingen

  • Privacy statement,
  • Privacyverklaring.

Belangrijke tips

  • Zorg dat je op de juiste manier toestemming vraagt om gegevens te verwerken. Een goede manier is via opt-in. 
  • Veel websites gebruiken een privacy policy omdat het vertrouwen geeft. Maar: in sommige gevallen moeten gebruikers instemmen met wat je van plan bent met de gegevens. Zoals het delen van gegevens met derden.
  • Veel bedrijven hanteren naast een een uitgebreide privacypolicy ook een aparte cookieverklaring. Dit is verplicht, als je cookies gebruikt die niet functioneel zijn of invloed hebben op de privacy van de gebruiker. Bovendien moeten voor het gebruik van sommige cookies door middel van een cookiebanner, aan de gebruiker ook toestemming gevraagd worden. Zorg dus dat je dit ook goed op orde hebt. 
  • Zorg ook dat je goede en volledige algemene voorwaarden webshop hebt.

Lees voor meer informatie en tips ook eens dit blog: Privacy: een overzicht van de belangrijkste regels

Gerelateerd