Service Level Agreement

Service Level Agreement

Met een Service Level Agreement (SLA) maak je afspraken over de beschikbaarheid van de software, onderhoud aan de software en de procedure bij storingen. Met onze Service Level Agreement krijg je:

 • Zekerheid: de afspraken met je opdrachtgever zijn goed vastgelegd in een waterdicht en up-to-date contract.
 • Begeleiding: onze wizard helpt je verder en via de chat staan onze juristen voor je klaar.
 • Digitale kluis: je contract in Word en PDF, veilig online opgeslagen in je digitale kluis.

Maak hiernaast je contract. Of lees hieronder meer over de Service Level Agreement.

Vragen? Neem contact met ons op.

 

Sjors Dobbelaar

Sjors Dobbelaar

Advocaat

Maak Contract

Eenmalig EUR € 69,- ex. btw

Dit is Legalloyd

Wij zijn een tech gedreven onderneming. Wij integreren software echt met advocatuur, als eerste in Nederland. Wij zijn je business partner voor transacties, contracten en strategisch advies.

Tech Focused

Wij begrijpen waar je tegenaan loopt en kunnen je als advocaat beter helpen.

Hoe wij werken

Producten

Onze advocaten werken in hun aanpak met onze in-house gebouwde geautomatiseerde oplossingen.

Bekijk producten

Ervaren

Onze advocaten werkten bij topkantoren, toezichthouders en innovatieve bedrijven.

Team

Zelf doen

Zelf doen geeft controle, controle over kosten, controle over je agenda.
Onze software stelt de vragen die elke advocaat zou moeten vragen, maar dan beter.
Aanpassingen zijn altijd mogelijk, dus perfect op maat voor jouw business.

Doorloop de vragen

in je eigen tempo en in je eigen tijd.

Assistentie

krijg je van onze gekwalificeerde helpdeskjuristen.

Download je contract

in Word als je deze nog verder wilt bewerken of in PDF om direct te tekenen via SignRequest.

Maatwerk

Maatwerk is altijd mogelijk. Het kan je beter passen. Je organisatie kan complex zijn of je hebt simpelweg liever iemand die het van je over neemt. Onze advocaten staan voor je klaar. Wij werken meestal op basis van onze eigen contracten. Wel zo efficiënt.

Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat is het?

Met een Service Level Agreement (SLA) maak je afspraken over de beschikbaarheid van de software, onderhoud aan de software en de procedure bij storingen.

Waarom heb ik het nodig?

Veel ondernemers gebruiken dag in dag uit verschillende software voor hun werkzaamheden. Als de software niet goed werkt kunnen werkzaamheden stilvallen, dit kan voor schade zorgen. Met deze overeenkomst spreek je dan ook af:

 • Hoe hoog de beschikbaarheid is van de software;
 • Wat voor onderhoud aan de software zal worden gedaan;
 • Wanneer onderhoud aan de software zal worden verricht;
 • Welke ondersteuning wordt geboden;
 • Wat de procedure is bij storingen; en
 • Hoe snel storingen moeten worden opgelost.

Andere benamingen

 • SLA
 • Onderhoudsovereenkomst

Belangrijke tips

Voor welke termijn de SLA sluiten?

De SLA is vaak een bijlage bij een overeenkomst waarin afspraken zijn gemaakt over gebruik van de IT-dienst. Bijvoorbeeld een SaaS-overeenkomst. Het is dan ook verstandig om deze overeenkomst net zolang te laten lopen als de hoofdovereenkomst.
Ook een Saas-overeenkomst of Algemene Voorwaarden SaaS kun je bij ons opstellen. 


Wat zijn oplos- en reactietijden?

Het is verstandig in de overeenkomst afspraken te maken over de termijnen waarbinnen de opdrachtnemer zal reageren op een melding van een storing. Wanneer de opdrachtnemer uiterlijk een inhoudelijke reactie moet sturen, kan je in deze overeenkomst dan ook vastleggen. Daarna zal de opdrachtnemer de storing zoeken en proberen op te lossen. De oplostijd geeft de termijn aan waarbinnen de opdrachtnemer met een oplossing moet zijn gekomen.  


Wat wordt er met ‘beschikbaarheid’ bedoeld?

De opdrachtnemer krijgt in deze overeenkomst de opdracht de software beschikbaar te houden, zodat de opdrachtgever de software kan gebruiken. Met de beschikbaarheid geef je aan hoeveel tijd de software te gebruiken is in een maand. In deze overeenkomst kan je ervoor kiezen de opdrachtgever een garantie te geven voor de beschikbaarheid. Als de garantie niet wordt gehaald, moet de opdrachtnemer voor elke dag dat de software niet beschikbaar is een boete betalen. Een garantie heeft als voordeel dat het vertrouwen wekt bij de opdrachtnemer.


Waar moet ik op letten bij het opstellen van deze overeenkomst?

 1. Bij deze overeenkomst is het heel belangrijk vast te leggen wat inbegrepen is bij de service en voor welke diensten een meerprijs moet worden betaald. Voor de opdrachtnemer is het belangrijk te weten welke kwaliteit hij kan verwachten en voor welke diensten hij meer moet betalen.
 2. De SLA is vaak een bijlage bij een andere overeenkomst, zoals de SaaS-overeenkomst. Vergeet dit document dus niet aan de overeenkomst toe te voegen!


Juridische uitleg

Met de Service Level Agreement kunnen de leverancier van een IT-dienst (de opdrachtnemer) en de opdrachtgever duidelijke afspraken maken over kwaliteitseisen, levering en bijkomende services van de dienst. Eén van die bijkomende services is bijvoorbeeld een service- en helpdesk. In deze overeenkomst kun je vastleggen hoe storingen moeten worden gemeld, binnen welke periode de dienstverlener moet reageren en binnen welke periode de storing moet zijn opgelost. Daarbij kun je onderscheid maken tussen kritieke en minder kritieke storingen.

Daarnaast is het van belang dat de IT-dienst wordt onderhouden. Zo blijft de dienst gebruiksvriendelijk, up-to-date en veilig. In deze overeenkomst maak je ook afspraken over het onderhoud dat zal worden verricht. Met een service level agreement weet je als opdrachtgever zeker dat jouw dienst wordt onderhouden, storingen worden verholpen en de opdrachtnemer bereikbaar is.

 

 

Maak Contract

Eenmalig EUR € 69,- ex. btw

Gerelateerd

Gebruikersovereenkomst SaaS

Algemene voorwaarden SaaS

Onderhoudscontract website