Advocaat ondernemingsrecht

Zoek je een advocaat ondernemingsrecht?

Als founder ligt je focus bij je product of dienstverlening. Een goed doordachte structuur en afspraken met aandeelhouders en stakeholders kunnen het verschil maken tussen falen en succes. Het team ondernemingsrecht van Legalloyd Advocaten helpt start-ups, scale-up en grown-ups met solide en praktisch advies, strategie én legal automation. 

Sjors Dobbelaar
Advocaat
Sjors Dobbelaar

Ondernemingsrecht: iedere ondernemer krijgt ermee te maken

Het ondernemingsrecht-team van Legalloyd helpt bij de positieve aspecten van ondernemen, maar ook als het tegenzit. 

Advies, strategie en begeleiding bij het bouwen van je business
Een bedrijf starten, je eerste klanten of de grote vis binnenhengelen. Aan ondernemen zitten veel positieve aspecten. Wij adviseren en helpen bij de juiste strategie zodat je onderhandelingspositie bij voorbaat robuust is en de resultaten duurzaam zijn. Wij hebben ruime ervaring in:

 • Begeleiding van start-ups en scale-ups
 • Opzetten van complexe en international structuren
 • Het overnemen van een andere onderneming (fusies & overnames)
 • Samenwerkingsvormen met andere ondernemingen
 • Financieringen, zowel bancair als van private investeerders (Informals, Seed Round en Series A)
 • Aandeelhoudersovereenkomsten
 • Management incentive plans & employee incentive plans.

Advies, strategie en soms de rechtszaal bij conflicten

Conflicten zijn vrijwel onvermijdelijk. Je loopt soms tegen lastige kwesties aan. Een conflict met een investeerder of co-founder, die met bestuurdersaansprakelijkheid dreigen. Of als het tij zich economisch keert, zoals nu met de Coronacrisis, dan is het zaak op tijd juridisch advies in te winnen. Vaak kom je er vaak samen uit, en als dat onmogelijk blijkt, dan kan de gang naar de rechtbank of de Ondernemingskamer onvermijdelijk zijn. Wij hebben ruim ervaring met:

 • Conflictsituaties tussen bestuurders en aandeelhouders
 • Vragen over bestuurdersaansprakelijkheid
 • Herstructurering
 • Procederen bij de Ondernemingskamer of de rechtbank

Over ons kantoor

De naam zegt het al, Legalloyd Advocaten & Legal Tech combineert klassiek advies met technologie. En nee, dat is geen marketingpraat. Sinds 2009 staat Legalloyd aan de frontlinie van Legal Tech in Nederland en hebben wij doorlopend geinvesteerd in het toegankelijk maken van degelijk juridisch advies, contracten en overeenkomsten. Wij zetten onze technologie in waar mogelijk en geven advies en leveren maatwerk waar noodzakelijk. Onze klanten besparen tot 50% op hun juridische kosten door onze online legal housekeeping services en de informatieuitwisseling tussen advocaat en klant is daardoor optimaal. Meer weten of kennismaken? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.
 

Over Sjors Dobbelaar

Ik ben advocaat sinds 2010 en sinds 2015 een van de medeoprichters van Legalloyd. Het is voor mij de sport om het klassieke advocatenwerk te combineren met vooruitstrevende technologie. En ik ben er trots op dat Legalloyd al jaren een van de koplopers is van Nederland. 

Ik adviseer startups, scale-ups en grown-ups. Ik help bij financieringen, ondernemingsstructuren, aandeelhoudersverhoudingen en ook, als het misgaat, met herstructureringen en faillissementen. Ik heb evenveel plezier bij een financieringsronde van een ton en van een paar miljoen. Ik heb een broertje dood aan heilige huisjes en, en dit klinkt misschien gek, maar ik ik geloof niet in "standaard". 

Ik ben mijn loopbaan als advocaat begonnen bij Freshfields, een internationaal opererend kantoor, op de financieringspraktijk. Na bijna 5 jaar lonkte het ondernemerschap en ben ik bij Legalloyd neergestreken. 

Ik heb in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

- Ondernemingsrecht (hoofdrechtsgebied)

- Fusies en overnames

- Bestuurdersaansprakelijkheid

- Vennootschappen

Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Meet the team

Sjors Dobbelaar

Sjors Dobbelaar

Advocaat
Loi Gawel

Loi Gawel

Associate
Ronny Zeilemaker

Ronny Zeilemaker

Advocaat
Wij staan voor je klaar

Wij staan voor je klaar

Advocaten en specialisten
Marthe Hoek

Marthe Hoek

Advocaat
Hilke Schuurmans

Hilke Schuurmans

Stagiaire

Over Legalloyd

Legalloyd biedt klassiek advies én legal automation, volledig geïntegreerd. Geen pak en no-nonsense. Wij zijn tech focused advocaten met inhoud. Voor start-ups, scale-ups & grown-ups.

Advocatuur

Top notch maatwerk en strategisch advies van advocaten en specialisten.

Automation

Contracten, legal housekeeping en alles in je eigen huisstijl.

Efficiënt

Door de combinatie van in-house advocaten en technologie is er geen ruis en realiseren onze klanten een besparing tot 50% op hun juridische kosten.

Ander werk van Sjors