Algemene voorwaarden SaaS

Algemene voorwaarden SaaS

Met de algemene voorwaarden SaaS kun je de voorwaarden vastleggen waaronder je een software (bijvoorbeeld een App) aanbiedt. Je kan deze voorwaarden gebruiken als je een software aanbiedt in abonnementsvorm. Deze voorwaarden kan je zowel gebruiken voor particuliere klanten als zakelijke klanten. 


Naast het hanteren van deze algemene voorwaarden kun je ook specifieke overeenkomsten afsluiten over het gebruik van de SaaS, door middel van een Gebruikersovereenkomst. Dit kan vooral van pas komen wanneer je maar een beperkt aantal gebruikers hebt waarmee je een op maat gemaakte overeenkomst wilt afsluiten.

 

Stel hiernaast je voorwaarden op. Of lees hieronder meer over de algemene voorwaarden SaaS.

Vragen? Neem contact met ons op.

Marthe Hoek

Marthe Hoek

Advocaat

Maak Voorwaarden

Eenmalig EUR € 89,- ex. btw

Dit is Legalloyd

Wij zijn een tech gedreven onderneming. Wij integreren software echt met advocatuur, als eerste in Nederland. Wij zijn je business partner voor transacties, contracten en strategisch advies.

Tech Focused

Wij begrijpen waar je tegenaan loopt en kunnen je als advocaat beter helpen.

Hoe wij werken

Producten

Onze advocaten werken in hun aanpak met onze in-house gebouwde geautomatiseerde oplossingen.

Bekijk producten

Ervaren

Onze advocaten werkten bij topkantoren, toezichthouders en innovatieve bedrijven.

Team

Zelf doen

Zelf doen geeft controle, controle over kosten, controle over je agenda.
Onze software stelt de vragen die elke advocaat zou moeten vragen, maar dan beter.
Aanpassingen zijn altijd mogelijk, dus perfect op maat voor jouw business.

Doorloop de vragen

in je eigen tempo en in je eigen tijd.

Assistentie

krijg je van onze gekwalificeerde helpdeskjuristen.

Download je contract

in Word als je deze nog verder wilt bewerken of in PDF om direct te tekenen via SignRequest.

Maatwerk

Maatwerk is altijd mogelijk. Het kan je beter passen. Je organisatie kan complex zijn of je hebt simpelweg liever iemand die het van je over neemt. Onze advocaten staan voor je klaar. Wij werken meestal op basis van onze eigen contracten. Wel zo efficiënt.

Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat is het?

De algemene voorwaarden SaaS zijn je algemene voorwaarden als je een Software-as-a-Service aanbiedt. Dit is als je een softwaredienst aanbiedt via internet en die dus niet geïnstalleerd wordt op de computer van de klant. Een klant betaalt dus alleen voor het gebruik van de software en niet voor het hebben van de software. In je algemene voorwaarden SaaS kun je verschillende dingen vastleggen, zoals:

  • afspraken over de betaling
  • hoe je omgaat met het onderhoud van de software
  • afspraken over geheimhouding

Op de pagina met alle algemene voorwaarden vind je meer informatie. 

Waarom heb ik het nodig?

Algemene voorwaarden, in het algemeen, gelden als een "verlengstuk" van de overeenkomst die je met je klant sluit. In die overeenkomst spreek je dingen als de prijs en dergelijke af. Als je in elke overeenkomst de afspraken van je algemene voorwaarden moet opnemen, wordt elk contract een boekwerk. Dus als je toch goede afspraken wilt maken met je gebruikers, kun je het best algemene voorwaarden gebruiken.

Andere benamingen

  • Gebruikersvoorwaarden
  • Algemene voorwaarden software
  • Algemene gebruikersvoorwaarden

Belangrijke tips

"Stel" goed "ter hand"

Je moet de algemene voorwaarden niet "verstoppen" en je gebruiker moet ze kunnen printen en opslaan. Dit heet "ter hand stellen". Je kunt hier meer lezen over de terhandstelling.

Stel eventueel ook de Service Level Agreement of Gebruikersovereenkomst SaaS op.

Naast het hanteren van de algemene voorwaarden kun je ook met specifieke gebruikers een gebruikersovereenkomst over het gebruik, betaling , etc. van de SaaS afsluiten. Dit kan vooral handig van pas komen wanneer je met een beperkt aantal (relatief grote) klanten werkt en je dus alles het liefst in een individuele overeenkomst vast wilt leggen. Voor de Gebruikersovereenkomst, klik hier.

Met een Service Level Agreement (SLA) maak je afspraken over de beschikbaarheid van de software, onderhoud aan de software en de procedure bij storingen. Voor meer informatie en voor het opstellen van een Service Level Agreement, klik hier.

Met SaaS worden meestal persoonsgegevens verzamelt en verwerkt. In dat geval ben je verplicht een privacy statement en Verwerkersovereenkomst op te stellen.

Persoonsgegevens zijn bijvoorbeeld naam- en adresgegevens, maar ook een e-mailadres. Verzamel jij die gegevens? Dan ben je volgens de wet verplicht een Privacy Policy op te stellen. Worden die gegevens echter ook verwerkt (bijvoorbeeld doordat jouw klant gebruik maakt van je software om facturen voor zijn klanten te maken, hetgeen pas kan nadat hij de gegevens in de software heeft opgeslagen en op de juiste knoppen drukt)? Dan ben je ook verplicht een Verwerkersovereenkomst  op te stellen! Omdat deze overeenkomst volgens de wet apart moet worden afgesloten, kun je er niet voor kiezen deze afspraken al in de algemene voorwaarden vast te leggen. De verwerkersovereenkomst moet je dus naast deze algemene voorwaarden (en eventueel gebruikersovereenkomst) opstellen.

 

Juridische uitleg

Op de pagina met alle algemene voorwaarden vind je meer informatie. 

Maak Voorwaarden

Eenmalig EUR € 89,- ex. btw

Gerelateerd

Gebruikersovereenkomst SaaS

General Terms and Conditions - SaaS (EN)