Oproepovereenkomst: Min-max contract (WAB)

Oproepovereenkomst: Min-max contract (WAB)

Een min-max contract is een arbeidscontract waarin je flexibele werkuren afspreekt met de werknemer. De werknemer heeft recht op een minimum aantal werkuren per week. Daarnaast spreek je een maximaal aantal uren af, waarin de werknemer pas komt werken als jij hem oproept.

Maak hiernaast je contract. Of lees meer over het min-max contract.

Vragen? Neem contact met ons op.

Ronny Zeilemaker

Ronny Zeilemaker

Advocaat

Maak Contract

Eenmalig EUR € 99,- ex. btw

Dit is Legalloyd

Wij zijn een tech gedreven onderneming. Wij integreren software echt met advocatuur, als eerste in Nederland. Wij zijn je business partner voor transacties, contracten en strategisch advies.

Tech Focused

Wij begrijpen waar je tegenaan loopt en kunnen je als advocaat beter helpen.

Hoe wij werken

Producten

Onze advocaten werken in hun aanpak met onze in-house gebouwde geautomatiseerde oplossingen.

Bekijk producten

Ervaren

Onze advocaten werkten bij topkantoren, toezichthouders en innovatieve bedrijven.

Team

Zelf doen

Zelf doen geeft controle, controle over kosten, controle over je agenda.
Onze software stelt de vragen die elke advocaat zou moeten vragen, maar dan beter.
Aanpassingen zijn altijd mogelijk, dus perfect op maat voor jouw business.

Doorloop de vragen

in je eigen tempo en in je eigen tijd.

Assistentie

krijg je van onze gekwalificeerde helpdeskjuristen.

Download je contract

in Word als je deze nog verder wilt bewerken of in PDF om direct te tekenen via SignRequest.

Maatwerk

Maatwerk is altijd mogelijk. Het kan je beter passen. Je organisatie kan complex zijn of je hebt simpelweg liever iemand die het van je over neemt. Onze advocaten staan voor je klaar. Wij werken meestal op basis van onze eigen contracten. Wel zo efficiënt.

Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat is het?

Een min-max contract is een arbeidscontract waarin je flexibele werkuren afspreekt met de werknemer. Je spreekt een minimaal aantal uren af, waarop de oproepkracht altijd recht heeft. Tot dit aantal uren is er sprake van een gewone (deeltijd) arbeidscontract. Daarnaast spreek je een maximaal aantal uren af voor hoeveel uur de werknemer extra oproepbaar is. Als je de werknemer daarbinnen extra oproept, is hij verplicht om te komen werken. Tussen het min en max afgesproken aantal uren is er dus sprake van een oproepcontract. De uren boven dit maximum is de werknemer niet verplicht gehoor te geven aan een oproep.

Op de pagina met alle oproepcontracten vind je meer informatie.

Waarom heb ik het nodig?

Als je een werknemer wil aannemen, maar behoefte hebt aan flexibiliteit, is een min-max contract een goede oplossing. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het werkaanbod wisselend zal zijn. 

  • Voor het minaal aantal uren (de garantie-uren) is er sprake van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde of onbepaalde tijd. Je bent verplicht om over de garantie-uren loon te betalen.
  • Tot het maximaal aantal uren is er sprake van een oproepcontract. Dit geeft je flexibiliteit. Als je de werknemer niet oproept, hoef je hem namelijk ook geen loon te betalen. Anderzijds is de werknemer verplicht te komen werken als jij hem oproept.

Andere benamingen

  • Min-max overeenkomst,
  • Oproepcontract.

Belangrijke tips

Je bent verplicht om over het minimaal aan te werken uren loon te betalen.

Daarboven ben je pas verplicht loon te betalen, als jij de werknemer hebt opgeroepen om te werken.

De afspraak dat je pas loon hoeft uit te betalen boven de afgesproken garantie-uren geldt alleen voor de eerste zes maanden van zijn dienstverband.

Daarna moet je ook loon betalen als je de werknemer hebt opgeroepen, maar hij toch niet komt worden door een reden die voor jouw risico komt. Hiervan kan worden afgeweken in een cao.

Pas op als je een oproepkracht drie maanden lang wekelijks of meer dan 20 uur per maand oproept

De oproepkracht kan dan namelijk aanspraak maken op een arbeidsovereenkomst voor het gemiddeld aantal uur dat hij in die drie maanden heeft gewerkt. Je kunt de oproepkracht dus niet na drie maanden ineens veel minder oproepen. Weet je nu al zeker dan hij meer dan 20 uur per maand zal gaan werken? Dan kun je wellicht beter een gewone arbeidsovereenkomst afsluiten.

De oproepkracht voor bepaalde tijd kan door de ketenregeling recht krijgen op een vast contract (voor onbepaalde tijd)

Een tijdelijk contract kan maximaal tweemaal worden verlengd. Bij de derde verlenging (het vierde contract) heeft de oproepkracht recht op een vast contract. Dit geldt ook als de totale duur van de contracten meer dan 2 jaar is. Een uitzondering hierop is een tussenpozen tussen de contracten van minimaal 6 maanden. Dan begint de keten opnieuw.

Juridische uitleg

Het Min-max contract lijkt op een Nul uren contract, met het verschil dat je de oproepkracht een minimaal aantal vaste uren garandeert. 

Maak Contract

Eenmalig EUR € 99,- ex. btw

Gerelateerd

Oproepovereenkomst: Nul uren contract (WAB)