Verwerkersovereenkomst voor Verwerkers (AVG)

Verwerkersovereenkomst voor Verwerkers (AVG)

De verwerkersovereenkomst is een contract waarin afspraken worden gemaakt over het verwerken van persoonsgegevens. Deze overeenkomst is wettelijk verplicht wanneer een partij (de verantwoordelijke) een andere partij (de verwerker) inschakelt om persoonsgegevens te verwerken. Hierbij stelt de verantwoordelijke zelf het doel en de middelen van de verwerking vast.

Deze “algemene” verwerkersovereenkomst is geschikt om door verwerkers gebruikt te worden. Als je veel verwerkersovereenkomsten moet opstellen, is het tijdrovend om met iedere verwerkingsverantwoordelijke een specifieke overeenkomst af te sluiten. Daarom kun je deze algemene verwerkersovereenkomst gebruiken voor al je klanten.

Let op:Je klant moet deze overeenkomst accepteren! Dit betekent niet dat de overeenkomst per se getekend moet worden. Het betekent wel dat het akkoord gedocumenteerd moet worden.

Maak hiernaast je contract. Vragen? Neem contact met ons op.

Sjors Dobbelaar

Sjors Dobbelaar

Advocaat

Maak Contract

Eenmalig EUR € 99,- ex. btw

Dit is Legalloyd

Wij zijn een tech gedreven onderneming. Wij integreren software echt met advocatuur, als eerste in Nederland. Wij zijn je business partner voor transacties, contracten en strategisch advies.

Tech Focused

Wij begrijpen waar je tegenaan loopt en kunnen je als advocaat beter helpen.

Hoe wij werken

Producten

Onze advocaten werken in hun aanpak met onze in-house gebouwde geautomatiseerde oplossingen.

Bekijk producten

Ervaren

Onze advocaten werkten bij topkantoren, toezichthouders en innovatieve bedrijven.

Team

Zelf doen

Zelf doen geeft controle, controle over kosten, controle over je agenda.
Onze software stelt de vragen die elke advocaat zou moeten vragen, maar dan beter.
Aanpassingen zijn altijd mogelijk, dus perfect op maat voor jouw business.

Doorloop de vragen

in je eigen tempo en in je eigen tijd.

Assistentie

krijg je van onze gekwalificeerde helpdeskjuristen.

Download je contract

in Word als je deze nog verder wilt bewerken of in PDF om direct te tekenen via SignRequest.

Maatwerk

Maatwerk is altijd mogelijk. Het kan je beter passen. Je organisatie kan complex zijn of je hebt simpelweg liever iemand die het van je over neemt. Onze advocaten staan voor je klaar. Wij werken meestal op basis van onze eigen contracten. Wel zo efficiënt.

Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat is het?

In de verwerkersovereenkomst (vóór de AVG: “bewerkersovereenkomst”) leg je vast op welke manier je als verwerker omgaat met de persoonsgegevens die door jouw klanten, de ‘verantwoordelijken’ worden verzameld. Zo spreek je bijvoorbeeld af:

  • Voor welke doeleinden je de persoonsgegevens verwerkt;
  • Hoe je de gegevens zult beveiligen;
  • Dat je alle gegevens en informatie geheim zult houden.

Waarom heb ik het nodig?

Heel veel bedrijven verzamelen persoonsgegevens van klanten, bezoekers of gebruikers. Alle gegevens die worden bewaard, waarmee je een persoon direct of indirect kunt identificeren (zoals: naam, e-mailadres, telefoonnummer en IP-adres), zijn persoonsgegevens.

Als jij ingeschakeld wordt door partijen om deze persoonsgegevens (bijvoorbeeld) op te slaan of op een andere manier te verwerken is een verwerkingsovereenkomst een wettelijke vereiste. Een goed voorbeeld van een verwerker die op grote schaal persoonsgegevens aangeleverd krijgt van klanten is bijvoorbeeld een salarisadministratiekantoor.

Andere benamingen

  • Algemene verwerkersovereenkomst
  • Verwerkerscontract
  • Verwerkersovereenkomst GDPR
  • Bewerkersovereenkomst (oud)

Belangrijke tips

Verantwoordelijke of verwerker?

De (verwerkings)verantwoordelijke bepaalt waarom en op welke manier de persoonsgegevens worden verzameld (doel en middelen). De verwerker is degene die in opdracht van de verantwoordelijke de persoonsgegevens verwerkt. Wanneer jij als verwerker een dienst aanbiedt waarbij gegevensverwerking tot jouw ‘core business’ behoort, kun je ervoor kiezen zelf een standaard verwerkersovereenkomst op te stellen waarmee iedereen die gebruik wil maken van jouw diensten akkoord moet gaan

Als verwerker mag je persoonsgegevens in principe niet buiten de EU verwerken

Tenzij je speciale maatregelen neemt om de gegevens op een passende manier te beschermen. Een bepaald aantal landen is door de Europese Commissie “goedgekeurd”. Neem contact met ons op om te weten te komen welke landen dat zijn.

Verwerkingsovereenkomsten zijn geen algemene voorwaarden

Een simpele verwijzing naar deze overeenkomst is niet voldoende. Daarom is het belangrijk dat je documenteert dat de klant akkoord gegaan is.

Juridische uitleg

De verwerkersovereenkomst is een overeenkomst van opdracht tot verwerking van persoonsgegevens. Degene die de opdracht geeft is de verantwoordelijke en diegene moet dus ook bepalen voor welk doel de persoonsgegevens mogen worden verwerkt. Maar je kunt natuurlijk ook, wanneer deze verwerking voor jouw dienstverlening noodzakelijk is, specificeren wat jij met de gegevens doet. Wel maakt deze standaardovereenkomst het zakendoen voor jou als verwerker eenvoudiger omdat je niet iedere keer opnieuw een aparte verwerkersovereenkomst met iedere klant moet afsluiten en daarvan administratie hoeft bij te houden.

Maak Contract

Eenmalig EUR € 99,- ex. btw

Gerelateerd

Privacy policy

Bootcamp: Privacy