Advocaat IE

Zoek je een   
IE advocaat?

Als ondernemer is jouw sofware, code of product vaak je meest kostbare bezit. Het heet niet voor niets intellectueel eigendom. Je wilt niet dat iemand anders er met jouw idee vandoor gaat. Ik adviseer je over hoe je jouw intellectueel eigendom kan vastleggen, beschermen, èn voor je kan laten werken.

Jeanne van Deuren
Advocaat
Jeanne van Deuren

Jouw software, code of product verdient bescherming

Bescherm je intellectuele eigendomsrechten
Je hebt je ziel en zaligheid gestoken in het (laten) bouwen van je software, code of product. Je bent ook trots - en terecht - op de handelsnaam van je product of onderneming. Niemand mag hier zomaar mee aan de haal. Toch? Fout. Helaas moet je er wat voor doen om jouw IE te beschermen. Zo is het IE op de software gebouwd door een developer die je hebt ingehuurd niet altijd automatisch van jou. Wij helpen bij het definieren van wat je als onderneming precies kan beschermen en hoe je dat het beste kan doen.

Het kan ook zijn dat jouw IE netjes beschermd is. Omdat het auteursrecht via akte aan jou is overgedragen of doordat je je merk hebt gedeponeerd bij een merkenregister. Het gebeurt regelmatig dat IE rechten toch geschonden worden. 

> Wij helpen bij een conflict over jouw IE met een andere partij; meestal schrijf je eerst een sommatiebrief om de ander te dwingen om de inbreuk te stoppen
> Wij helpen als het nodig is kan je procederen bij de rechtbank om de inbreuk te stoppen en eventuele schadevergoeding te verhalen

Laat intellectueel eigendom voor je werken
In de samenwerking met anderen (klanten, partners) geef je je software, code of product in gebruik. Het is slim om hier goede voorwaarden over op te stellen. Zodat het duidelijk is bij wie de IE rechten rusten, maar ook zodat je een passende vergoeding ontvangt. Dit kan je ook inzetten bij het structuren van je vennootschappen. Het loont om na te denken in welke vennootschap je IE rechten rusten. Om deze optimaal te beschermen bij faillissement van de werkmaatschappij bijvoorbeeld. 

> Wij helpen met advies over het structureren van intellectueel eigendom binnen je vennootschap(pen)
> Wij helpen met het opstellen van licentieovereenkomsten en onderhandelingen met de gebruiker
> Wij helpen met het opstellen van geheimhoudingsverklaringen 

 

Over ons kantoor

De naam zegt het al, Legalloyd Advocaten & Legal Tech combineert klassiek advies met technologie. En nee, dat is geen marketingpraat. Sinds 2009 staat Legalloyd aan de frontlinie van Legal Tech in Nederland en hebben wij doorlopend geinvesteerd in het toegankelijk maken van degelijk juridisch advies, contracten en overeenkomsten. Wij zetten onze technologie in waar mogelijk en geven advies en leveren maatwerk waar noodzakelijk. Onze klanten besparen tot 50% op hun juridische kosten door onze online legal housekeeping services en de informatieuitwisseling tussen advocaat en klant is daardoor optimaal. Meer weten of kennismaken? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder. 

Over Jeanne van Deuren

Jeanne van Deuren is sinds 2015 advocaat en startte haar carriere in Rotterdam. Jeanne is bij uitstek je business adviser en sparringpartner op het gebied van ondernemingsrecht. Jeanne adviseert graag techbedrijven, webshops, online platforms en software aanbieders. Naast ondernemingsrecht specialiseert ze in e-commerce en privacy. 

Jeanne kan je ook helpen in een geschil en indien nodig voor je procederen bij de rechtbank. Als rekeningen onbetaald blijven bijvoorbeeld. Ook kan ze je helpen als je zelf betalingsproblemen hebt. Zij adviseert over betalingsproblematiek en het aanvragen van surseance van betaling of faillissement. 

Jeanne heeft brede ervaring met: 

  • commerciële contracten en algemene voorwaarden
  • advies over e-commerce platform structuren zoals SaaS
  • advies en maatwerk voor privacy-vraagstukken
  • advies over de inrichting van de bedrijfsstructuur (BV met of zonder holdingstructuur, VOF, maatschap, stichting, eenmanszaak)
  • geschillen over contracten en incasso-problematiek (zowel de onderhandelingen als de gerechtelijke procedures)
  • advies en verzoekschriftprocedures bij surseance van betaling en faillissement

Jeanne heeft de vestiging van Legalloyd opgezet in 42workspace, Tech Co-working Space in Rotterdam. Ze is tevens auteur van artikelen over juridische topics, o.a voor Sprout. In haar vrije tijd probeert Jeanne goede dansmoves onder de knie te krijgen.

Meet the team

Jeanne van Deuren

Jeanne van Deuren

Advocaat
Sjors Dobbelaar

Sjors Dobbelaar

Advocaat
Ronny Zeilemaker

Ronny Zeilemaker

Arbeidsrecht specialist
Fleur de Roos

Fleur de Roos

Advocaat
Wij staan voor je klaar

Wij staan voor je klaar

Advocaten en specialisten

Over Legalloyd

Legalloyd biedt klassiek advies én legal automation, volledig geïntegreerd. Geen pak en no-nonsense. Wij zijn tech focused advocaten met inhoud. Voor start-ups, scale-ups & grown-ups.

Advocatuur

Top notch maatwerk en strategisch advies van advocaten en specialisten.

Automation

Contracten, legal housekeeping en alles in je eigen huisstijl.

Efficiënt

Door de combinatie van in-house advocaten en technologie is er geen ruis en realiseren onze klanten een besparing tot 50% op hun juridische kosten.


Ander werk van Jeanne