Advocaat IE

Zoek je een   
IE advocaat?

Als ondernemer is jouw sofware, code of product vaak je meest kostbare bezit. Het heet niet voor niets intellectueel eigendom. Je wilt niet dat iemand anders er met jouw idee vandoor gaat. Ik adviseer je over hoe je jouw intellectueel eigendom kan vastleggen, beschermen, èn voor je kan laten werken.

Anna van Duinen
Advocaat
Anna van Duinen

Jouw software, code of product verdient bescherming

Bescherm je intellectuele eigendomsrechten
Je hebt je ziel en zaligheid gestoken in het (laten) bouwen van je software, code of product. Je bent ook trots - en terecht - op de handelsnaam van je product of onderneming. Niemand mag hier zomaar mee aan de haal. Toch? Fout. Helaas moet je er wat voor doen om jouw IE te beschermen. Zo is het IE op de software gebouwd door een developer die je hebt ingehuurd niet altijd automatisch van jou. Wij helpen bij het definieren van wat je als onderneming precies kan beschermen en hoe je dat het beste kan doen.

Het kan ook zijn dat jouw IE netjes beschermd is. Omdat het auteursrecht via akte aan jou is overgedragen of doordat je je merk hebt gedeponeerd bij een merkenregister. Het gebeurt regelmatig dat IE rechten toch geschonden worden. 

> Wij helpen bij een conflict over jouw IE met een andere partij; meestal schrijf je eerst een sommatiebrief om de ander te dwingen om de inbreuk te stoppen
> Wij helpen als het nodig is kan je procederen bij de rechtbank om de inbreuk te stoppen en eventuele schadevergoeding te verhalen

Laat intellectueel eigendom voor je werken
In de samenwerking met anderen (klanten, partners) geef je je software, code of product in gebruik. Het is slim om hier goede voorwaarden over op te stellen. Zodat het duidelijk is bij wie de IE rechten rusten, maar ook zodat je een passende vergoeding ontvangt. Dit kan je ook inzetten bij het structuren van je vennootschappen. Het loont om na te denken in welke vennootschap je IE rechten rusten. Om deze optimaal te beschermen bij faillissement van de werkmaatschappij bijvoorbeeld. 

> Wij helpen met advies over het structureren van intellectueel eigendom binnen je vennootschap(pen)
> Wij helpen met het opstellen van licentieovereenkomsten en onderhandelingen met de gebruiker
> Wij helpen met het opstellen van geheimhoudingsverklaringen 

 

Over ons kantoor

De naam zegt het al, Legalloyd Advocaten & Legal Tech combineert klassiek advies met technologie. En nee, dat is geen marketingpraat. Sinds 2009 staat Legalloyd aan de frontlinie van Legal Tech in Nederland en hebben wij doorlopend geinvesteerd in het toegankelijk maken van degelijk juridisch advies, contracten en overeenkomsten. Wij zetten onze technologie in waar mogelijk en geven advies en leveren maatwerk waar noodzakelijk. Onze klanten besparen tot 50% op hun juridische kosten door onze online legal housekeeping services en de informatieuitwisseling tussen advocaat en klant is daardoor optimaal. Meer weten of kennismaken? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder. 

Over Anna van Duinen

Anna houdt zich als advocaat bezig met het intellectuele eigendomsrecht en de algemene procespraktijk. Anna procedeert en adviseert over diverse vraagstukken op het gebied van o.a. merkenrecht, auteursrecht en contractenrecht. Zij treedt voornamelijk op voor (startende) ondernemers.

Anna biedt ondernemers:

  • advies over auteursrechten, merken en modellen
  • maatwerk bij commerciële contracten en algemene voorwaarden
  • het starten van procedures bij geschillen over intellectuele eigendomsrechten, commerciële contracten en schadeclaims.

Anna treedt sinds 2017 op als advocaat. Zij begon haar carrière bij CMS op de praktijkgroep Litigation & Insurance. Sinds 2019 is Anna verbonden aan Legalloyd Advocaten. Zij studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde hier ook haar master Ondernemingsrecht met een focus op het intellectuele eigendomsrecht. Daarnaast heeft zij een half jaar ondernemingsrecht in Canada gestudeerd.

In haar vrije tijd tennist Anna en rent zij regelmatig marathons.

Meet the team

Anna van Duinen

Anna van Duinen

Advocaat
Sjors Dobbelaar

Sjors Dobbelaar

Advocaat
Jeanne van Deuren

Jeanne van Deuren

Advocaat
Ronny Zeilemaker

Ronny Zeilemaker

Arbeidsrecht specialist
Fleur de Roos

Fleur de Roos

Senior Legal Counsel
Wij staan voor je klaar

Wij staan voor je klaar

Advocaten en specialisten

Over Legalloyd

Legalloyd biedt klassiek advies én legal automation, volledig geïntegreerd. Geen pak en no-nonsense. Wij zijn tech focused advocaten met inhoud. Voor start-ups, scale-ups & grown-ups.

Advocatuur

Top notch maatwerk en strategisch advies van advocaten en specialisten.

Automation

Contracten, legal housekeeping en alles in je eigen huisstijl.

Efficiënt

Door de combinatie van in-house advocaten en technologie is er geen ruis en realiseren onze klanten een besparing tot 50% op hun juridische kosten.


Ander werk van Anna