FAQ

Hoe werkt Legalloyd?

Wij doen de dingen net wat anders. Jouw probleem wordt sneller en efficienter opgelost. Onze combinatie van advocatuur, design en technologie zorgt hiervoor. Met een abonnement heb je toegang tot ons portfolio van contracten en helpen we je met veel vragen zonder extra kosten. Maak voor een snelle kennismaking ons voorbeeldcontract


Over Legalloyd Advocaten & Legal Tech

Wij combineren advocatuur, design en techniek. Wij streven naar verbetering voor onze klanten. Wij zijn je business partner voor transacties, contracten en strategisch advies. 


Hoe vul ik een contract in?

Je kunt met behulp van onze software stap voor stap een contract opstellen. Bij elke stap geven wij een toelichting in begrijpelijk Nederlands. Als je vragen hebt, kun je terecht bij onze helpdesk. Gebruik de chatfunctie, of bel naar 020 303 2024. Als je alles hebt ingevuld, kun je het contract in PDF of in Word.docx downloaden. Al je gegevens verschijnen automatisch op de juiste plek in het contract en het contract wordt opgeslagen in je account onder “Mijn Contracten”.


Hoe weet ik of ik het juiste contract kies?

Op de contractpagina's staat uitgebreide uitleg uitleg over het contract en waar het voor gebruikt wordt. Ook hebben wij voor veel contracten een video uitleg. Bij twijfel kun je natuurlijk ook altijd contact opnemen.


Door wie zijn de contracten samengesteld?

Onze contracten zijn opgesteld door een team van gespecialieerde advocaten en juristen. Zo weet u zeker dat uw contract van de beste kwaliteit is en juridisch in orde is. De contracten worden regelmatig nagekeken en zijn dus altijd up-to-date.


Kan ik mijn contract later nog aanpassen?

Ja. Je kunt met een pakket een reeds gemaakt contract later weer aanpassen. Ga naar "Mijn Contracten" en klik op de "bewerken"-knop bij het contract. Je kunt ook een contract door ons laten aanpassen.


Juridische begrippen

Wij proberen onze contracten en toelichting in helder Nederlands op te stellen, zonder veel juridisch jargon. In sommige gevallen ontkomen wij er helaas niet aan. Hieronder staat een lijst met veel voorkomende begrippen. 


Het contract dat ik nodig heb, staat er niet tussen. Wat nu?

Wij voegen continue nieuwe overeenkomsten en contracten toe. Contracten worden ook wel eens aangeduid met meerdere namen. Neem dus altijd contact met ons op, misschien staat het er wel tussen. Ook hebben wij nog een uitgebreide database met contracten die (nog) niet online staan. Deze maken wij graag beschikbaar voor onze klanten. 


Ik weet het antwoord op een vraag niet, wat moet ik doen?

Alle antwoorden worden automatisch opgeslagen. Als je dus bij een vraag komt waarvan je het antwoord niet weet, dan kun je de questionaire gerust afsluiten, het antwoord opvragen of opzoeken en weer verder gaan waar u gebleven was. Als je alvast verder wilt met het invullen van een contract, vul dan bijvoorbeeld [XXX] in, je kunt dit later nog wijzigen.