Koopovereenkomst roerende zaken tussen ondernemingen

Met deze koopovereenkomst kun je de (ver)koop van een roerende zaak (tussen ondernemingen) schriftelijk vastleggen. De overeenkomst betreft de situatie dat zowel verkoper als koper een onderneming zijn.

 

Maak hiernaast je contract.

Vragen? Neem contact met ons op.


Lees meer

  • Opgesteld door advocaten
  • Maak je contract op maat
  • Onze helpdesk staat voor je klaar

Heeft u vragen? Bel ons!
020 303 20 24

In 3 stappen een contract maken.

Beantwoord de vragen


Reken je contract af


Ontvang direct je contract

  • of


Bekijk preview

De advocaat achter dit contract

Mr. Sjors Dobbelaar

Wat is het?

De koopovereenkomst zal onder andere het object van de koop, de koopsom en de aflevering beschrijven. Verder omvat de overeenkomst gegevens over de eigenschappen die de koper van de zaak mag verwachten en een klachttermijn. Ook krijgt u de mogelijkheid om verschillende optionele bedingen aan de overeenkomst toe te voegen.

Waarom heb ik het nodig?

Met deze koopovereenkomst kun je de (ver)koop van een roerende zaak schriftelijk vastleggen. Een roerende zaak is een zaak die verplaatst kan worden en niet duurzaam met de grond verbonden is (in tegenstelling tot een onroerende zaak, zoals bijvoorbeeld een woning). Heel veel zaken zijn ‘roerend’, zoals een fiets, telefoon of pen. De overeenkomst betreft de situatie dat zowel verkoper als koper een onderneming zijn.

Andere benamingen

  • Koopakte,
  • koopcontract.

Belangrijke tips

Wil je liever een koopovereenkomst maken waarbij de koper een consument is en de verkoper een onderneming? Dan kun je "de koopovereenkomst roerende zaken tussen onderneming en consument" gebruiken. 

 

Gerelateerd