Ontbindingsbesluit BV

Een besluit tot ontbinding BV kun je gebruiken bij de turboliquidatie van een BV. Een besluit is een noodzakelijke stap bij de vereffening van de BV.

Lees hieronder meer over het ontbindingsbesluit.

Vragen? Neem contact met ons op.


Lees meer

  • Opgesteld door advocaten
  • Maak je contract op maat
  • Onze helpdesk staat voor je klaar

Heeft u vragen? Bel ons!
020 303 20 24

In 3 stappen een contract maken.

Beantwoord de vragen


Reken je contract af


Ontvang direct je contract

  • of


Bekijk preview

De advocaat achter dit contract

Mr. Sjors Dobbelaar

Wat is het?

Een document dat je nodig hebt voor de turboliquidatie van een BV. Dit ontbindingsbesluit is alleen geschikt voor een BV met één aandeelhouder. Turboliquidatie is niet mogelijk met meer aandeelhouders.

Wilt u een BV met meerdere aandeelhouders ontbinden? Neem contact op via 020 303 20 24 of info@legalloyd.com.

Waarom heb ik het nodig?

Turboliquidatie is ontbinding van een onderneming waarbij geen vereffening plaatsvindt. Vereffening is het laatste stadium in het ontbindingsproces van de BV. Bij een turboliquidatie van de BV is een ontbindingsbesluit nodig. In het ontbindingsbesluit staat wie de vereffenaar is. Bij een turboliquidatie heeft de vereffenaar geen taken, omdat er geen lopende verplichtingen zijn en er geen batig saldo is om aan rechthebbenden uit te keren.

Daarnaast wordt bij de turboliquidatie geen faillissement aangevraagd. In plaats daarvan doet het bestuur opgaaf van de ontbinding bij de Kamer van Koophandel. De onderneming wordt uitgeschreven uit het Handelsregister en houdt op te bestaan.

Voor de ontbinding van de BV is een besluit tot ontbinding van de onderneming nodig van de algemene vergadering. Turboliquidatie bespaart – ten opzichte van liquidatie – de onderneming tijd en kosten, omdat vereffening niet nodig is.

Andere benamingen

 

Belangrijke tips

Let op: het kan soms onduidelijk zijn of er nog bezittingen of verplichtingen in de BV zitten. Zoek dit dus goed uit en raadpleeg je accountant. 

Juridische uitleg

Gerelateerd