{{messages[0][0]}}

Sommatiebrief  tot staken auteursrechtinbreuk

Met deze “sommatiebrief tot staken auteursrechtinbreuk” kun je (als auteursrechthebbende zelf óf namens de auteursrechthebbende) de persoon die inbreuk maakt op de auteursrechten (de inbreukmaker) verzoeken de inbreuk te staken en gestaakt te houden.

Maak hiernaast je sommatiebrief.

 

Vragen? Neem contact met ons op.


Lees meer

  • Opgesteld door advocaten
  • Maak je contract op maat
  • Onze helpdesk staat voor je klaar

Heeft u vragen? Bel ons!
020 303 20 24

In 3 stappen een contract maken.

Beantwoord de vragen


Reken je contract af


Ontvang direct je contract

  • of


Bekijk preview

De advocaat achter dit contract

Mr. Sjors Dobbelaar

Wat is het?

Je stuurt deze sommatiebrief als een waarschuwing, wanneer je niet direct een gerechtelijke procedure wilt starten (om zo kosten en moeite te besparen). In de sommatiebrief kun je aangeven om wat voor soort inbreuk het gaat, op welke termijn de inbreuk moet stoppen en wat de hoogte van de eventuele schadevergoeding is.

Waarom heb ik het nodig?

Een sommatiebrief is een effectief middel om een auteursrechtinbreuk te stoppen. De kosten en moeite voor een gerechtelijke procedure worden op deze manier bespaard. Als er duidelijk sprake is van een inbreuk zal de partij aan wie je de brief stuurt sneller geneigd zijn om mee te werken aan het gesommeerde, dan dat hij het laat aankomen op een procedure. Als de andere partij namelijk deze procedure verliest moet hij de kosten die jij hebt gemaakt voor bijvoorbeeld je advocaat vergoeden. 

Andere benamingen

Belangrijke tips

Verstuur de sommatiebrief aangetekend en per mail. Zo weet je zeker dat de sommatie de andere partij heeft bereikt.

Juridische uitleg

-

Gerelateerd